Image
Κυριακή 09 Αυγούστου 2026 00:12 Παράδοση

25η Ετήσια Έκθεση – Γιορτή Κρητικών Προϊόντων, Οικοτεχνίας & Χειροτεχνίας - Επιτυχημένα εγκαίνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης – Γούβες Ηρακλείου (vid)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 25ης Ετήσιας Έκθεσης – Γιορτής Κρητικών Προϊόντων, Οικοτεχνίας & Χειροτεχνίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας διοργάνωσης που εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα στηρίζει και αναδεικνύει την κρητική παραγωγή, την οικοτεχνία και τη χειροτεχνία.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Κλήρου, των Βουλευτών Ηρακλείου, των Επιμελητηρίων και της Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνοντας τον θεσμικό χαρακτήρα και τη σημασία της έκθεσης για την τοπική οικονομία.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί δεκάδες παραγωγούς, οικοτέχνες και δημιουργούς χειροτεχνίας, οι οποίοι παρουσιάζουν αυθεντικά προϊόντα, παραδοσιακές γεύσεις και χειροποίητες δημιουργίες που αντικατοπτρίζουν τον πλούτο, την ποιότητα και την πολιτιστική ταυτότητα της Κρήτης. Η έκθεση αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πρωτογενή τομέα, την τοπική επιχειρηματικότητα και την προώθηση της κρητικής παράδοσης.

Ω; διοργανωτές, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια και καλούμε το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση, να γνωρίσει τους παραγωγούς και να στηρίξει την τοπική δημιουργία που συνεχίζει να εξελίσσεται και να εμπνέει, τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία της, η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Πιτσικάκη.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/_GKZCUk8odo
 

Post
Παράδοση Κυριακή 09.08.2026

25η Ετήσια Έκθεση – Γιορτή Κρητικών Προϊόντων, Οικοτεχνίας & Χειροτεχνίας - Επιτυχημένα εγκαίνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης – Γούβες Ηρακλείου (vid)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 25ης Ετήσιας Έκθεσης – Γιορτής Κρητικών Προϊόντων, Οικοτεχνίας & Χειροτεχνίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου,

Post
Παράδοση Σάββατο 08.08.2026

Χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας κατέκλυσαν χθες το λιμάνι της Άρβης για την 8η Γιορτή Μπανάνας

Χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας κατέκλυσαν το λιμάνι της Άρβης για την 8η Γιορτή Μπανάνας, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Κρήτη, που «άνοιξε τις πύλες του» χθες το απόγευμα. Η ένα

Post
Παράδοση Παρασκευή 07.08.2026

Εκδήλωση για την 82η Επέτειο της Μεγάλης Κύκλωσης της Εμπάρου και τιμή στη Μνήμη των ηρώων

Στη μνήμη όλων επανήλθαν χθες με έντονο τρόπο τα γεγονότα της 6ης Αυγούστου 1944, όταν, ανήμερα της εορτής του Αφέντη Χριστού, κυκλώθηκαν αιφνιδιαστικά όλα τα χωριά της Εμπάρου από ναζιστικές δυνάμεις