Η λέξη ρίγανη προέρχεται ετυμολογικά από τις λέξεις όρος και γάνος που σημαίνει «χαρά του βουνού» και συμβόλιζε από τα αρχαία χρόνια την ευτυχία και την ειρήνη. Η δραστικότητα της στον ανθ
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά στην κουζίνα σχεδόν όλων των χωρών της Ευρώπης, αλλά φαίνεται ότι το αποθηκεύουμε με λανθασμένο τρόπο εδώ και χρόνια. Πολλοί το φυλάσσουν κοντά στην εστί
Ανάμεσα στα πιο νόστιμα γλυκά των Χριστουγέννων βρίσκονται τα μελομακάρονα, ενώ την «έκπληξη» έκανε η… καρυδόπιτα, σύμφωνα με το Taste Atlas. Μάλιστα, τα μελομακάρονα μαζί με τον μπ
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025. Από σήμερα ανοίγει ο κύκλος των τοποθετήσεων των υπουργών της Κυβέρνησης. Την αρχή έκαν
Η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Team Greece, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό TIC Taipei International Culinary Challenge 2024 στη
Στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού συμμετέχουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 26 οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλώντας τις φίλες και τους φίλους του κρασιού
Μια μοναδική γαστρονομική γιορτή & εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων αναμένεται να αποτελέσει το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σά
Υλικά 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 250 γρ. μανιτάρια 1 ζωμό λαχανικών 50 γρ. πορτσίνι 300 γρ. ρύζι για ριζότο Λίγο μαϊντανό Τριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση Σοτάρετε
Mε μια νέα διεθνοποιημένη εκθεσιακή προσέγγιση στη γαστρονομία, που δημιουργεί την καλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, η Food & Drinks International Expo by De
«Η γαστρονομία είναι μια επένδυση που κάνουμε ως Περιφέρεια για το μέλλον μαζί με όλους τους φορείς της Κρήτης», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της τ
Τυρόπιτα με μπεσαμέλ Υλικά: Για τη ζύμη: 250 γρ. γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ. αλάτι Για τη μπεσαμέλ: 1 κούπα γάλα (250 γρ.) 2 κ.σ. αλεύρι (γεμάτ
Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024
Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν
Το project The Best Food in Greece μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας thebestfood.gr, επιλέγει, καταγράφει, προβάλει, αναδεικνύει, αξιολογεί, ελέγχει και βραβεύει τα καλύτερα καταστήματα εστίασης, με αυ
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας κομμένο σε λωρίδες. Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά, 200 γρ ανθρακούχο νερό, 400 γρ γιαούρτι, 100 γρ καλαμποκελαιο 400 γρ φέτα σπασμένη με τα χέρια τα ανακατεύουμε ρί
H γευστική παράδοση της Κρήτης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, αποτελεί το σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας. Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κο
Υλικά: - 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας - 150 γρ. βούτυρο - 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ - 100 γρ. ζάχαρη άχνη - 3 κουταλιές της σούπας κακάο - 2 αυγά - 1 βανίλια - Μια πρέζα αλάτι Εκτέλε
Υλικά 2 μεγάλα αυγά 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 6 μ
Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Κάτω Ασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Ασιτών «Το Γοργολαΐνι», διοργανώνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις Κάτω Ασίτες στις 19 Ιουλίου
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελα
Tο Matcha Latte είναι μια απολαυστική και θρεπτική επιλογή για όσους αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο να απολαύσουν τον καφέ τους. Βασισμένο στο ιαπωνικό πράσινο τσάι Matcha, αυτό το ρόφημα προσφέρει έ
Υλικά για το κοτόπουλο 2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι 1/2 κ.γλ. κάρι 1/2 κ.γλ γλυκιά πάπρικα 1 κ.γλ. θυμάρι 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη & κίτρ
© typoskritis.gr All rights reserved. Όροι Χρήσης Επικοινωνία