Image
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2025 23:26 Είς Υγείαν

Διάλεξη στο Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου με θέμα: «Οξειδωτικό στρες: Πόσο μας βλάπτει και πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε;»

Στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (Δ.Ε.Α.Π.) Περιστερίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Οξειδωτικό στρες: Πόσο μας βλάπτει και πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε;», στο συνεδριακό – πολιτιστικό κέντρο του
Δημαρχιακού Μεγάρου. Ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη, Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», ο οποίος ανέλυσε με επιστημονική σαφήνεια τις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του.

Τον ομιλητή προλόγισε ο κ. Αλέξανδρος Πατσής, Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικός και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου.
Παρόν στη διάλεξη ήταν ο κ. Θανάσης Καποτάς, Μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. και Υπεύθυνος του Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου, ο οποίος συνεχάρη τον ομιλητή για την
ουσιαστική και κατανοητή παρουσίασή του.

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 25.11.2025

Διάλεξη στο Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου με θέμα: «Οξειδωτικό στρες: Πόσο μας βλάπτει και πώς μπορούμε να το καταπολεμήσουμε;»

Στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (Δ.Ε.Α.Π.) Περιστερίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Οξειδωτικό στρες: Πό

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 25.11.2025

74 η Εθελοντική Αιμοδοσία: ένας θεσμός… ζωής!*

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου, από τις 09:30 έως τη 13:00, ο Δήμος και το 1 ο ΕΠΑΛ Καισαριανής διοργανώνουν την 74 η Εθελοντική Αιμοδοσία. Με τη

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 23.11.2025

Σπορέλαια: Η αλήθεια πίσω από τον μύθο - Yγιεινή επιλογή ή παρεξηγημένος κίνδυνος;

Τα σπορέλαια—όπως το ηλιέλαιο, το κραμβέλαιο, το λάδι σταφυλιού και το λινέλαιο—χρησιμοποιούνται καθημερινά στη μαγειρική και στη βιομηχανία τροφίμων, όμως τα τελευταία χρόνια προκαλούν έν