Image
Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025 11:09 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές μας από τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες!

Ακόμη μια σεζόν στην οποία οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τα ξενοδοχεία πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους τα κέρδη των μεγάλων τουριστικών ομίλων. Ακόμη ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες που κυριολεκτικά «σκοτώνουν» τους εργαζόμενους, καθώς παλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο με 40άρια για πάρα πολλές ώρες, μέσα σε πολύ επικίνδυνες και απειλητικές συνθήκες για την υγεία και τη ζωή τους.

Κι όλα αυτά ενώ η ΕΜΥ προβλέπει διαρκώς νέους καύσωνες, πάρα πολλοί εργοδότες ΔΕΝ απαγορεύουν την εργασία στα αρχικά στάδια του καύσωνα, δημιουργώντας έτσι εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια όλων όσων εργάζονται μέσα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες.

Μόνο με τη δική μας πίεση μπορούν να αποσπαστούν, ακόμα και τα πλέον αυτονόητα μέτρα προστασίας. Μέτρα που τελικά οι εργοδότες επιλέγουν να τα θυσιάζουν μπροστά στη διασφάλιση των κερδών και την ελαχιστοποίηση του εργασιακού «κόστους», γιατί έτσι μας αντιμετωπίζουν, σαν κόστος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε άμεση επικοινωνία για οποιοδήποτε πρόβλημα και καταγγελία.

Απαιτούμε άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση:

• Air condition σε όλους του χώρους που εκτελούνται εργασίες.
• Απαγόρευση εργασίας σε εξωτερικούς χώρους σε θερμοκρασίες στους 38 βαθμούς κελσίου (π.χ. υπαίθριες εκδηλώσεις).
• Όπου δεν είναι δυνατό να σταματήσουν οι εργασίες (π.χ. ναυαγοσώστες) να υπάρχουν συχνές εναλλαγές εργαζομένων και διαλλείματα, self service όπου είναι εφικτό (π.χ. pool bar).
• Για τις ευπαθείς ομάδες να δίνεται άδεια ειδικού σκοπού, η οποία δεν θα αφαιρείται από την κανονική άδεια
 

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 14.12.2025

Αγρότες: Τα 14 επίσημα αιτήματα προς την κυβέρνηση

Λίστα με τα 14 επίσημα αιτήματά τους απέστειλαν το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νίκα

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 14.12.2025

Εντοπισμός και διάσωση 23 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Καλαμάτα

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλαμάτας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ), για την παροχή συνδρομής σε μία λέμβο με αλλοδαπούς

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 14.12.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία απολογίας για τους συλληφθέντες στην Κρήτη – Βαρύ κατηγορητήριο

Προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους ενώπιον του Ευρωπαίου Ανακριτή έλαβαν οι συλληφθέντες στην Κρήτη για την υπόθεση παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι κατηγορούμεν