Image
Δευτέρα 04 Αυγούστου 2025 20:49 Εκτός Ελλάδος

Ισραήλ: Κοκκίνισε η Θάλασσα της Γαλιλαίας – Τι αναφέρουν οι αρχές

Το νερό στη Θάλασσα της Γαλιλαίας έγινε έντονα κόκκινο, προκαλώντας εντυπώσεις και συνειρμούς με τις βιβλικές πληγές του Φαραώ.

Η ερυθρότητα οφείλεται στην υπερανάπτυξη φυκιών του είδους Botryococcus braunii. Τα φύκια αυτά εκκρίνουν φυσική χρωστική όταν εκτίθενται έντονα στον ήλιο. Η ουσία είναι μη τοξική και δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Η Θάλασσα της Γαλιλαίας είναι σημαντική πηγή νερού για την περιοχή. Το χρώμα πιθανότατα θα εξασθενίσει τις επόμενες εβδομάδες.

Η λίμνη, που βρίσκεται μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, παρακολουθείται διαρκώς. Οι αρχές τονίζουν πως πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, όχι ρύπανση.

 

madata.gr

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 19.08.2025

Οι φωτογραφίες από τον Λευκό Οίκο «πρόδωσαν» την αμηχανία των Ευρωπαίων ηγετών δίπλα στον Τραμπ

Μια όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για τους Ευρωπαίους ηγέτες που βρέθηκαν χθες στον Λευκό Οίκο, συνοδεύοντας τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις συνομιλίες του με τον Αμερικανό ομόλογό του,

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 18.08.2025

Ζελένσκι: Ζητά εγγυήσεις ασφαλείας λίγο πριν την συζήτηση στον Λευκό Οίκο

Λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ και Ευρωπαίους ηγέτες στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τονίζει την ανάγκη για σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση.

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 17.08.2025

Ανάλυση BBC: Οι 5 περιοχές που θέλει ο Πούτιν στην Ουκρανία - Ποιές οι παραχωρήσεις που θα κάνει

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά τη συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα βρέθηκαν οι εδαφικές παραχωρήσεις, σύμφωνα με ανάλυση του BBC και δηλώσεις του ειδικού απεσταλμέν