Image
Τρίτη 29 Ιουλίου 2025 13:02 Βλέπω/Ακούω

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι για απάτη επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων

 Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της ΕΕ, σε υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό κατηγορουμένων ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο λόγω επιστροφής των επίδικων ποσών.

Αποδεχόμενος την εισαγγελική πρόταση της Ευρωπαίας εισαγγελέα Καλλιόπης Νταγιάντα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε επιδοτήσεις βοσκοτόπων σε συγκεκριμένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την κατηγορία, κάποιοι εκ των κατηγορουμένων φέρονται να έλαβαν -και οι συγκατηγορούμενοί τους να συνέδραμαν ώστε να λάβουν, παρανόμως επιδοτήσεις που ανά περίπτωση αφορούν ποσά από 25.000 ευρώ έως 90.000 ευρώ μέσω προγραμμάτων για νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση και ως προς το θέμα που τέθηκε από κατηγορούμενους που ζήτησαν να μείνουν ατιμώρητοι με βάση τα προβλεπόμενα για περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων που προκάλεσαν ζημιά στην περιουσία του Δημοσίου. Η κ. Νταγιάντα είχε ζητήσει να μη γίνει δεκτός ο ισχυρισμός, τονίζοντας ότι ζημιωθείς δεν είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο Οργανισμός διαχειρίζεται κονδύλια από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 30.07.2025

Σύλληψη ημεδαπού για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών αξίας άνω των 2.500.000 ευρώ στο λιμένα Ηγουμενίτσας

Με μέλημα την προστασία του κοινωνικού συνόλου και στο πλαίσιο των πάγιων εντολών της ηγεσίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εξειδικευμένες ομάδες πραγματοποιούν καθημερινά εντατικούς ελέγχους σε χώρους αρμοδιότητ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 29.07.2025

Νίκος Χαρδαλιάς: «3,18 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ωδείου Αθηνών»

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Ωδείου Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμού 3,18 εκατ. ευρώ, υπεγράφη σήμερα, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλι

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 29.07.2025

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στις σχολικές υποδομές του Δήμου Κηφισιάς

Με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, τη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και μάθησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο Δήμος Κηφισιάς δρομολογεί σειρά