Image
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 14:18 Κρητική διατροφή

Τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι

Υλικά

1 γιαούρτι
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φέτα
2 κ. σ. γιαούρτι
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το βούτυρο, το γιαούρτι και το σπορέλαιο και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με το βούτυρο σταδιακά μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Βήμα 5
Ανοίξτε μικρά στρόγγυλα πιτάκια, γεμίστε με ένα κουταλάκι και κλείστε σε μισοφέγγαρο.
Βήμα 6
Τοποθετήστε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει χρυσαφένια.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 22.10.2021

Σολομός με σάλτσα τσίλι

Υλικά 1 φιλέτο σολομού, περίπου 120 γρ. 1/2 φλ. τσαγιού σος τσίλι 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βήμα 2 Τοποθετήσ

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 13.10.2021

Χούμους γλυκοπατάτας

Υλικά 1 γλυκοπατάτα μεσαίου μεγέθους 2 σκελίδες σκόρδο Χυμό από ένα λεμόνι 1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. κύμινο 1/4 κ. γλ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 08.10.2021

Σολομός με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης

Υλικά 1/3 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα 1/4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού πάνκο 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη 1 φιλέτο σολομού (περίπου 400 γρ.) 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ.