Image
Τρίτη 21 Απριλίου 2026 12:44 Πολιτική

Πρώτη η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτο το κόμμα Καρυστιανού- Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της POLITIC

Τρίτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της POLITIC, ενώ η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά, καταγράφοντας ωστόσο απώλειες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 25,7%, μειωμένο από το 28,7% που κατέγραφε τον Μάρτιο. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 13,5%, διατηρώντας ουσιαστικά σταθερή τη δυναμική του σε σύγκριση με το 13,9% του προηγούμενου μήνα.

Για πρώτη φορά καταγράφεται το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, μετά τη δήλωση πρόθεσης καθόδου στις εκλογές, συγκεντρώνοντας ποσοστό 7,9% και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Στο 5,4% κινούνται τόσο η Ελληνική Λύση όσο και το ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 3,4%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται στο 3,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3,1%, ενώ η Φωνή Λογικής συγκεντρώνει 2,9% και οι Δημοκράτες 2,8%.

Οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται μειωμένοι, φτάνοντας το 14,8%, έναντι 17,4% που καταγραφόταν τον Μάρτιο.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στη διακυβέρνηση της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την πρώτη θέση με ποσοστό 29,8%, ενώ δεύτερη επιλογή αναδεικνύεται το «κανένας» με 26,6%.

Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,4%, ενώ η Μαρία Καρυστιανού συγκεντρώνει 6,4%. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4,8% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4,6%.

Παράλληλα, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ το 40% προτιμά την εξάντληση της κυβερνητικής θητείας. Ποσοστό 4% δεν εκφράζει άποψη.

Ευθύνες σε πολιτικές παρεμβάσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναφορικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πολίτες αποδίδουν την κύρια ευθύνη σε πολιτικές παρεμβάσεις, με ποσοστό 35%. Το 28% θεωρεί ότι το πρόβλημα σχετίζεται με διαχρονικές παθογένειες του κρατικού μηχανισμού.

Επιπλέον, το 16% αποδίδει ευθύνες στη διοίκηση του οργανισμού, ενώ το 15% θεωρεί ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι ελλιπείς έλεγχοι.


Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Αλέξης Τσίπρας: Στις 26/5 η ανακοίνωση του νέου πολιτικού φορέα – «Τώρα είναι η ώρα»

Την ημερομηνία ίδρυσης του νέου του πολιτικού φορέα γνωστοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσα από βίντεο που ανάρτησε στα social media. Το μήνυμα συνοδεύεται από τη φράση «Ούτε νωρί

Post
Πολιτική Κυριακή 17.05.2026

Νέος πολιτικός φορέας από τη Μαρία Καρυστιανού – Πυρετώδεις διεργασίες για την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επίσημη κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου πολιτικού φορέα της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία αναμένεται να γίνει στον Άρειο Πάγο. Η διαδικασί

Post
Πολιτική Κυριακή 17.05.2026

Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Μήνυμα ενότητας, σταθερότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου (vid)

Μήνυμα ενότητας, πολιτικής σταθερότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 16ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας απολογισμό της πορ