Image
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 15:34 Πολιτική

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα με τον Πρέσβη της Ινδίας Rudrendra Tandon

 Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας συναντήθηκε, σήμερα, με τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, Rudrendra Tandon, στον απόηχο της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ινδία και συμφώνησαν να χαρτογραφήσουν τα βήματα για την εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων, στο πλαίσιο και του IMEEC (India-Middle East-Europe Economic Corridor).

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε τον Ινδό Πρέσβη για την πρόοδο των εργασιών του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλλι, με συμμετοχή στην κοινοπραξία της ινδικής GMR, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το εν λόγω έργο προσφέρεται ως ενδεικτικό της σημασίας της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στον οικονομικό Διάδρομο Ινδίας - Μέσης Ανατολής - Ευρώπης.

Ο Ινδός Πρέσβης τόνισε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημασία σύνδεσης του IMEEC με δύο Ευρωπαϊκούς Διαδρόμους οι οποίοι καταλήγουν στην Ελλάδα (Διάδρομος Δυτικών Βαλκανίων-Ανατολικής Μεσογείου και Βαλτικής-Μαύρης Θάλασσας-Αιγαίου) και συμπλήρωσε ότι υφίσταται μεγάλο ενδιαφέρον από ινδικές εταιρείες για επενδύσεις στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας της Ινδίας να προσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Post
Πολιτική Παρασκευή 20.02.2026

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα με τον Πρέσβη της Ινδίας Rudrendra Tandon

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας συναντήθηκε, σήμερα, με τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, Rudrendra Tandon, στον απόηχο της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ινδία και συμφώνησαν

Post
Πολιτική Παρασκευή 20.02.2026

Σύσκεψη με τη ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας για τα ζητήματα διάβρωσης και πρωτοκόλλων κατεδάφισης στον Δήμο Βιάννου

Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κα Αντιγόνη Γιαννακάκη και τον Διευθυντή του Γραφείου της κ. Παναγιώτη Μαρινάκο, παρουσία του Δ

Post
Πολιτική Παρασκευή 20.02.2026

Χρίστος Δήμας: Στο επίκεντρο τα έργα υποδομών και μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη, στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), παραβρέθηκε, χθες, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, όπου συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου γι