Image
Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 09:13 Είς Υγείαν

Προειδοποίηση Τζανάκη για έως 30.000 κρούσματα κορονοϊού – Πότε θα κορυφωθεί το κύμα της πανδημίας

Καμπανάκι κινδύνου για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε πως οι σημερινές μολύνσεις θα κινηθούν από 17.000 έως 22.000. Στις αιχμές του πανδημικού κύματος, τα κρούσματα ενδέχεται να φτάσουν 30.000, είπε.

Πότε θα κορυφωθεί το κύμα της πανδημία

  
Ο καθηγητής τόνισε ότι η ανοδική πορεία θα κρατήσει περίπου έναν μήνα και πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος αναμένεται μετά τις 15 Ιουλίου «χωρίς να την βλέπουμε ακόμα επακριβώς».

«Έως τις 15 Ιουλίου θα έχουμε ανοδική πορεία. Εάν ακολουθήσουμε το μοντέλο Πορτογαλίας που μας ‘’μοιάζει’’ πάρα πολύ και κοινωνικά και η εποχή και τουριστικά και μετρήσουμε σωστά τα κροτήματα, κάνουμε τα τεστ, πιθανότατα θα φτάσουμε στο ύψος που ήταν τουλάχιστον η ‘’Όμικρον 2», 20.000 με 30,000 κρούσματα στις αιχμές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανάκης προειδοποίησε ότι θα υπάρξει μια σχετική πίεση σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και θα αυξηθούν οι θάνατοι. «Ήδη έχουν τετραπλασιαστεί οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, από 80 έχουν φτάσει 250».
 
Κάλεσε τους πολίτες εάν κολλήσουν να το δηλώνουν και να μην πηγαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις ακόμα και με απλό συνάχι, καθώς ούτε οι γιατροί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν από τα συμπτώματα για ποιον ιό πρόκειται.

Για την τέταρτη δόση εμβολίου, παροτρύνει όσους είναι άνω των 60 ή έχουν συνοδά νοσήματα να το κάνουν και όσους είναι μεταξύ 50 και 60 να το σκεφτούν.

«Κάτω από 50, όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις ή τρεις δόσεις συν νόσο και δεν έχει σοβαρά προβλήματα ή έχει καλά ρυθμισμένα συνοδά νοσήματα, μια υπερτασούλα, λίγο θυρεοειδή, κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να έρθει να κάνει το εμβόλιο. Δεν υπάρχει πουθενά, κανένα εύρημα που να λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια ωφέλεια εξ αυτού», τόνισε. 


Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 11.07.2025

Δωρεάν εξέταση και φαρμακευτική αγωγή για την παχυσαρκία

Δωρεάν εξέταση και φαρμακευτική αγωγή για την παχυσαρκία: Συγκεκριμένα η Υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στο ΕΡΤNews, προανήγγειλε την διεύρυνση των προληπτικών παρεμβάσεων του ΕΣΥ με νέα

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 11.07.2025

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Πώς θα καταλάβεις αν πάσχεις κι εσύ όπως οι περισσότεροι εργαζόμενοι

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (ΣΚΣ) αποτελεί μία από τις πιο συχνές παθήσεις των άνω άκρων που σχετίζονται με την εργασία. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, tabl

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 10.07.2025

Οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας ζητούν αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητούν την αναπροσαρμογή της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον