Image
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 11:12 Κρήτη

Αύριο στο Ηράκλειο η Σοφία Ζαχαράκη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 Με τον καθιερωμένο αγιασμό ανοίγει αύριο, Παρασκευή, η αυλαία της νέας σχολικής χρονιάς 2026-27 για μαθητές και μαθήτριες σε όλη τη χώρα.

Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια υποδέχονται ξανά τους μαθητές, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να επιστρέφουν στην καθημερινότητα του σχολείου.

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα παραστεί σε εκδηλώσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Ωνάσειο σχολείο το 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το 3ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Ασήμι και το 1ο Εσπερινό ΓΕΛ, και θα απευθύνει μήνυμα προς τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις, έχοντας μπροστά τους έναν νέο κύκλο μαθημάτων, γνώσεων και εμπειριών.