Image
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 12:52 Τουρισμός

Εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της Ινδίας στην Κρήτη

 Το Ελληνοϊνδικό Επιμελητήριο, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Κρητικής Φιλοξενίας και ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης έχουν την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούν για μία εβδομάδα στην Κρήτη εκπροσώπους κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της Ινδίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Κρήτης και της Ινδίας, μιας αγοράς με εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και σημαντική δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το τουριστικό προϊόν του νησιού, τις υποδομές φιλοξενίας, καθώς και τις δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη ως προορισμός υψηλής ποιότητας για την ταχέως αναπτυσσόμενη ινδική αγορά.

Οι φορείς που συνδιοργανώνουν τη φιλοξενία εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσέλκυση αυξημένων τουριστικών ροών από την Ινδία, ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης λειτουργίας του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλλι, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη συνδεσιμότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη διεύρυνση της παρουσίας της Κρήτης σε νέες και στρατηγικής σημασίας αγορές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.


Post
Τουρισμός Τετάρτη 17.06.2026

Εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της Ινδίας στην Κρήτη

Το Ελληνοϊνδικό Επιμελητήριο, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Κρητικής Φιλοξενίας και ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης έχουν την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούν για μία εβδομάδ

Post
Τουρισμός Τρίτη 16.06.2026

Προβολή της Αν. Κρήτης και της Θάσου στις Κάτω χώρες

Την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στα δύο άκρα της Ελλάδας, στην Ανατολική Κρήτη και την Θάσο, γνώρισαν από κοντά, δημοφιλείς Ολλανδέζες bloggers σε ταξίδια εξοικείωσης που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτ

Post
Τουρισμός Δευτέρα 15.06.2026

ΕΟΤ: Νέα έρευνα αγοράς σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες για ενίσχυση του στρατηγικού σχεδιασμού του ελληνικού τουρισμού

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου και υλοποιείται σε τρεις κύκλους, με στόχο την παροχή επικαιροποιημένων δεδομένων για τις προτιμήσεις, τις προθέσεις και τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων ταξιδιωτών.