Image
Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025 11:09 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές μας από τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες!

Ακόμη μια σεζόν στην οποία οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τα ξενοδοχεία πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους τα κέρδη των μεγάλων τουριστικών ομίλων. Ακόμη ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες που κυριολεκτικά «σκοτώνουν» τους εργαζόμενους, καθώς παλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο με 40άρια για πάρα πολλές ώρες, μέσα σε πολύ επικίνδυνες και απειλητικές συνθήκες για την υγεία και τη ζωή τους.

Κι όλα αυτά ενώ η ΕΜΥ προβλέπει διαρκώς νέους καύσωνες, πάρα πολλοί εργοδότες ΔΕΝ απαγορεύουν την εργασία στα αρχικά στάδια του καύσωνα, δημιουργώντας έτσι εξαιρετικά σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια όλων όσων εργάζονται μέσα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες.

Μόνο με τη δική μας πίεση μπορούν να αποσπαστούν, ακόμα και τα πλέον αυτονόητα μέτρα προστασίας. Μέτρα που τελικά οι εργοδότες επιλέγουν να τα θυσιάζουν μπροστά στη διασφάλιση των κερδών και την ελαχιστοποίηση του εργασιακού «κόστους», γιατί έτσι μας αντιμετωπίζουν, σαν κόστος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε άμεση επικοινωνία για οποιοδήποτε πρόβλημα και καταγγελία.

Απαιτούμε άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση:

• Air condition σε όλους του χώρους που εκτελούνται εργασίες.
• Απαγόρευση εργασίας σε εξωτερικούς χώρους σε θερμοκρασίες στους 38 βαθμούς κελσίου (π.χ. υπαίθριες εκδηλώσεις).
• Όπου δεν είναι δυνατό να σταματήσουν οι εργασίες (π.χ. ναυαγοσώστες) να υπάρχουν συχνές εναλλαγές εργαζομένων και διαλλείματα, self service όπου είναι εφικτό (π.χ. pool bar).
• Για τις ευπαθείς ομάδες να δίνεται άδεια ειδικού σκοπού, η οποία δεν θα αφαιρείται από την κανονική άδεια
 

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 12.02.2026

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης για το 2026

Με μήνυμα ενότητας και συνεργασίας για την επόμενη ημέρα της Κρήτης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2026. Το ύψος του αναπτυξιακού σχεδ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 12.02.2026

Επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη για σήμερα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026 μέχρι αύριο Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι όλες οι Υπηρεσίες του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού σε

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 12.02.2026

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας και 150 επιχειρήσεις στην 52η «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ

Η καρδιά της απασχόλησης χτυπά στη Θεσσαλονίκη, όπου η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 52η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας», συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150 επιχειρήσεις