Image
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025 11:51 Οικονομία

Έκλεισαν οι αιτήσεις για το επίδομα των 100 ευρώ – Πώς θα γίνει η πληρωμή

Ανάρπαστο… παρά τα προβλήματά του έγινε το πρόγραμμα που προέβλεπε επίδομα 100 ευρώ σε 80.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του προγράμματος ευαισθητοποίησης εργαζομένων, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώθηκε.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση εργαζομένων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα σε θέματα διαφορετικότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων στον χώρο εργασίας. 

Σύμφωνα με την πλατφόρμα inclusion.apps.gov.gr, η δυνατότητα νέων αιτήσεων έχει προσωρινά ανασταλεί, αφού καλύφθηκε το μέγιστο όριο των 80.000 επιλέξιμων συμμετεχόντων. Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 96.000.

Όσοι πρόλαβαν να εγγραφούν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαδικασία –δηλαδή την παρακολούθηση του σεμιναρίου, την επιτυχή ολοκλήρωση του τεστ αξιολόγησης με βαθμολογία άνω του 70%– θα λάβουν πιστοποιητικό και το επίδομα των 100 ευρώ.

Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με άλλες οφειλές, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Πότε η πληρωμή του επίδοματος 100 ευρώ
Η πληρωμή των 100 ευρώ για τους πρώτους δικαιούχους αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, αφού πρώτα πιστοποιηθούν και οι 80.000 συμμετοχές.

Εφόσον διαπιστωθούν επιπλέον διαθέσιμες θέσεις, υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Να σημειωθεί ότι πλατφόρμα θα έκλεινε επίσημα τέλη Αυγούστου, εάν δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός των αιτήσεων.

ieidiseis

 

Post
Οικονομία Σάββατο 08.08.2026

Ερχεται χρήμα από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Αυγούστου

Στα56.756.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 58.370 δικαιούχους, από τις 10 έως 14 Αυγούστου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Ειδικότερα,

Post
Οικονομία Παρασκευή 07.08.2026

Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις σε καύσιμα και υπηρεσίες

Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο, από 4,4% τον Ιούνιο, καταγράφοντας επιβράδυνση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τον αντίστοιχο μήνα του 2025 ο πληθ

Post
Οικονομία Πέμπτη 06.08.2026

Η AEGEAN εξυπηρέτησε για πρώτη φορά περισσότερους από 2 εκατομμύρια επιβάτες τον μήνα Ιούλιο 2026

Η AEGEAN κατέγραψε τον Ιούλιο νέο ιστορικό υψηλό, μεταφέροντας για πρώτη φορά στην ιστορία της 2.011.000 επιβάτες, μέσα σε ένα μόνο μήνα. Είναι σημαντικό ότι το νέο αυτό ορόσημο επιτεύχθηκε σε ένα