Image
Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025 09:25 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Εντοπισμός και διάσωση 501 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης (vid)

 Τις βραδινές ώρες την 21.06.2025, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης, των Καλών Λιμένων, του Κόκκινου Πύργου και της Παλαιόχωρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ένα αλιευτικό σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 49 ν.μ. νότια της Κρήτης. Αμέσως, για το σημείο απέπλευσαν ένα Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΠΛΣ), ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ν/Γ), ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΑΘ), μία Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από το ΕΚΣΕΔ δεσμεύτηκαν και τρία παραπλέοντα πλοία.

Το αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε από το ΠΠΛΣ και το Φ/Γ πλοίο “MUAZZEZ K” σημαίας Μπαρμπάντος, περισυνέλεξε τους 501 αλλοδαπούς επιβαίνοντες του, με τη συνδρομή του ΠΠΛΣ και του Ν/Γ. Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο αγκυροβόλιο του κόλπου Μεσσαράς, όπου μετεπιβιβάστηκαν στο ΠΠΛΣ και στο Ν/Γ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Ακολούθως, οδηγήθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο Ρέθυμνο, συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.), αναγνωρίστηκαν τέσσερις αλλοδαποί (υπήκοοι Αιγύπτου) ηλικίας 21, 36, 21 και 20 ετών ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση», του άρθρου 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία» και του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση». Σύμφωνα με δήλωση των διασωθέντων, εκκίνησαν τις βραδινές ώρες την 20.06.2025 από τις ακτές Τομπρούκ της Λιβύης.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία του με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Δείτε το video
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα το πρωί κάλεσα στο γραφείο μου τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Πρατσή και του ζήτησα την παραίτη

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Ενίσχυση Αστυνόμευσης στον Δήμο Διονύσου – Επίσκεψη Δημάρχου στο Τ.Α. Αγίου Στεφάνου

Το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Στεφάνου επισκέφθηκε χθες η Δήμαρχος Διονύσου, κ. Κατερίνα Μαϊχόσογλου, όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Τμήματος, κ. Ιωάννη Μπαλατσό και καλωσόρισε επίσημα τους νέους

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.07.2025

Επίσκεψη του πρέσβη Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025 την Αυτού Εξοχότητα, τον Πρέσβη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, κ. Dragan Vukovic, καθώς τον εκπρόσωπο του