Image
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 14:20 Βλέπω/Ακούω

Αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου ‘Κεσκέκι’ στα Μελίσσια προς τιμή του Αγ. Γεωργίου

 Με λαμπρότητα και συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της αναβίωσης του πατροπαράδοτου εθίμου ‘Κεσκέκι’ προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, στην κεντρική πλατεία των Μελισσίων, την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23/4.

Ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» τήρησε και φέτος το έθιμο που αναβιώνει από το 1958. Από το βράδυ της Τρίτης 22/4, είχαν στηθεί τα καζάνια για το βράσιμο του κρέατος με το αποφλοιωμένο στάρι που μοιράστηκε την Τετάρτη 23/4 σε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι είχαν κατακλείσει την πλατεία.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έγιναν μια αγκαλιά, απολαμβάνοντας το Κεσκέκι –σιτάρι και κρέας βρασμένα μαζί ως σύμβολο Ενότητας και χειροκροτώντας με ενθουσιασμό τα χορευτικά τμήματα και τους μουσικούς που ζωντάνεψαν τις μνήμες από τη Μικρά Ασία.

Η Δήμαρχος κα Νατάσσα Κοσμοπούλου έδωσε το «παρών» στο εορταστικό διήμερο και δήλωσε: ‘Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους Μικρασιάτες προγόνους μας στη δύσκολη διαδρομή τους ως την πατρίδα και τον τόπο μας - τα Μελίσσια που έγιναν το νέο τους σπίτι. Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο για την ευκαιρία που μας δίνει κάθε χρόνο να θυμόμαστε τις ρίζες μας’.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 07.02.2026

Πρόγνωση του καιρού σήμερα Σάββατο 7/2/26

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη νύχτα στη δυτική Πελοπόννησο οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδι

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.02.2026

Αγάπη και σχέσεις στοργής στην γιορτή του “Καλού Ποιμένα” από τη Βίνα Ασίκη και το Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ του Δήμου Φυλής

Για μια ακόμη φορά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη στοργή και συγκίνηση, η αγαπημένη ηθοποιός Βίνα Ασίκη και τα “παιδιά” της, με το βραβευμένο από το Υπουργείο Παιδείας Χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ τ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.02.2026

Ανακοίνωση Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Π. Παχατουρίδη

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Π. Παχατουρίδης ανακοινώνει ότι, κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Υφυπ