Image
Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 11:09 Οικονομία

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Πιερρακάκης σήμερα, Τετάρτη 23 Απριλίου, θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τίτλο «Δρόμοι προς την Επιτυχία». Ο Έλληνας Υπουργός θα παρουσιάσει την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ύστερα από την υπερδεκαετή κρίση και τις θετικές αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Την Πέμπτη 24 Απριλίου, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Ο κ. Πιερρακάκης θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας των Ευρωπαίων ομολόγων του με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Πιερρακάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Foreign Policy Solution Summit όπου θα συνομιλήσει με τον εκδότη του περιοδικού Άντριου Σόλινγκερ. Στη συνέχεια, σε εκδήλωση της «δεξαμενής σκέψης» (think tank) Atlantic Council με θέμα τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, θα συζητήσει με τον Τζος Λίπσκι, ανώτερο διευθυντή του AC GeoEconomics Center.

Την Παρασκευή 25 Απριλίου, ο Έλληνας Υπουργός θα συμμετάσχει στην Υπουργική ολομέλεια της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής του ΔΝΤ (International Monetary and Financial Committee – IMFC).

Στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους εκπροσώπους τραπεζικών και επενδυτικών ομίλων. Σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, θα συναντηθεί επίσης με ακαδημαϊκούς, ομογενείς και Έλληνες υπαλλήλους στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Post
Οικονομία Τετάρτη 17.09.2025

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πάρετε έως 2.500 ευρώ

Η πλατφόρμα άνοιξε χθες Τρίτη (16/9) για όσους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους δεν υπέβαλαν αίτηση εντός της πρώτης προθεσμίας (30/6/2025 – 31/7/2025) και θα είναι ανοιχτή μέχριτην Παρασκευή 19 Σεπτ

Post
Οικονομία Τετάρτη 17.09.2025

«Επιχείρηση-σκούπα» της εφορίας για ξεχασμένες φορολογικές δηλώσεις – Τα πρώτα ραβασάκια

Οι ελεγκτές έχουν εντολή να προχωρούν σε κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό φόρου, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα για εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι στο εκκαθαριστικό μπο

Post
Οικονομία Τρίτη 16.09.2025

Αιτήσεις εκ νέου για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών

Αιτήσεις εκ νέου για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι από σήμερα Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025 έως και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025,