Image
Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 18:30 Εκτός Ελλάδος

Προσωρινός δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στη θέση του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Νούρι Ασλάν

Η σύλληψη του Ιμάμογλου την περασμένη εβδομάδα, του βασικού πολιτικού αντιπάλου του Ερντογάν, πυροδότησε τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στους δρόμους στην Τουρκία εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Μετά τη φυλάκιση του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου και εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες διαφθοράς που ο ίδιος και οι υποστηρικτές του αρνούνται, το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης, όπου την πλειοψηφία κατέχει η αντιπολίτευση, εξέλεξε σήμερα προσωρινό δήμαρχο τον Νουρί Ασλάν για να διοικήσει την πόλη.

Το 314μελές δημοτικό συμβούλιο, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέχει την πλειοψηφία, εξέλεξε με 177 ψήφους τον Νούρι Ασλάν να διοικεί τον δήμο της τουρκικής μητρόπολης σύμφωνα με το NTV.

Ο Ασλάν θα ασκεί καθήκοντα δημάρχου Κωνσταντινούπολης για το υπόλοιπο της θητείας του Ιμάμογλου, καθώς ο τελευταίος αναμένει να δικαστεί.

«Επιδιώξαμε να αυξήσουμε την ελπίδα, να ενισχύσουμε τη δικαιοσύνη και να εδραιώσουμε τη λαϊκή εξουσία για ένα καλύτερο μέλλον για την Τουρκία! Βαδίζουμε προς την εξουσία, ολοταχώς μπροστά!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Νούρι Ασλάν.

Πηγή: protothema.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 16.05.2026

Επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα στις 19 και 20 Μαΐου για ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας

Ο πρόεδρος της Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στις 19 και 20 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την παρουσία του

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 11.05.2026

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν – Τι περιείχε η πρόταση της Τεχεράνης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η πρώτη του αντίδραση δημ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 03.05.2026

Τραμπ: «Η νέα ιρανική πρόταση είναι απαράδεκτη» – Νέες δηλώσεις για Νετανιάχου και τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ειδησεογραφικό δίκτυο Kan News ότι μελέτησε τη νέα πρόταση του Ιράν και τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη». Η δήλωση με