Image
Τρίτη 25 Μαρτίου 2025 23:37 Εκτός Ελλάδος

Οζέλ κατά Ερντογάν: Ντρέπομαι εκ μέρους αυτών που κυβερνούν την Τουρκία

Πυρά κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε από τις φυλακές Σηλυβρίας ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προσπαθούν μέσω δικαστικών διώξεων να σπάσουν το χέρι που δεν μπορούν να λυγίσουν», επισήμανε ο Οζγκιούρ Οζέλ, μετά την επίσκεψή του στον φυλακισμένο Ιμάμογλου, καλώντας σε νέα διαδήλωση στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

«Ντρέπομαι εκ μέρους αυτών που κυβερνούν την Τουρκία. Δεν τους έχει απομείνει καμία ντροπή, ντρέπομαι», πρόσθεσε.

Ιμάμογλου: Όταν έρθουμε στην εξουσία η Δικαιοσύνη θα είναι εγγύηση όλων
Στο μεταξύ με νέα ανάρτησή στο Χ, ο καθαιρεθείς δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δήλωσε πως αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στην πολιτική ζωή της χώρας και ότι θα πολεμήσει με κάθε νόμιμο μέσο.

«Όταν έρθουμε στην εξουσία, δεν θα κάνουμε αυτό που μας κάνατε. Η Δικαιοσύνη θα είναι η εγγύηση όλων. Κανείς δεν θα μπορεί να αγγίξει την περιουσία, την τιμή, την αξιοπρέπεια ή τη φήμη κανενός», διεμήνυσε.

Την ώρα που οι Δήμαρχοι Πέραν και Άγκυρας ελέγχονται για δωροδοκία και η τουρκική λίρα καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό, με την ισοτιμία του εθνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου να διολισθαίνει κατά 5% μέσα σε μία εβδομάδα, αναμένεται η εκλογή του διαδόχου του Ιμάμογλου από το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης.

Τα επεισόδια σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη συνεχίζονται ενώ η κυβέρνηση απαντά με πλαστικές σφαίρες, χημικά και αντλίες νερού στο αίτημα δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που παρά το όργιο καταστολής, βρίσκονται ξανά στους δρόμους απαιτώντας Δικαιοσύνη.

πηγή: topontiki.gr

 

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 26.08.2026

Τουλάχιστον 384 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στα σύνορα Νεπάλ–Θιβέτ

Τουλάχιστον 384 ταξιδιώτες, μεταξύ των οποίων 291 ξένοι υπήκοοι, αγνοούνται μετά τις ισχυρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή στα σύνορα του Νεπάλ με το Θιβέτ, σύμφωνα με τον τουριστικό οργανισμό της

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 24.08.2026

Νέα Ζηλανδία: Σχέδιο για απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 16

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας προωθεί νομοσχέδιο για την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από παιδιά κάτω των 16 ετών, με τον πρωθυπουργό Κρίστοφερ Λάξον να υποστηρίζει ότι απαιτο

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 16.08.2026

Τρεις μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ένα ολοένα και πιο δύσκολο πολιτικό περιβάλλον για τον Ντόναλντ Τραμπ κ