Image
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 20:03 Πολιτική

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Μανώλη Τσικαλάκη και μέλη της Διοίκησης πραγματοποίησε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο Χρήστος Λαμπρίδης, συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ και τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι χρονίζουσες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση τους τόσο για το ναυτικό επάγγελμα όσο και για τη ναυτιλία συνολικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζει την προσφορά των Ελλήνων ναυτικών τόσο στην οικοδόμηση της πρωτοκαθεδρίας της ποντοπόρου ναυτιλίας όσο και στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και στην υποστήριξη της λιμενικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της αναγνώρισης, τα στελέχη του κόμματος επεσήμαναν τις προσπάθειες που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του ναυτικού επαγγέλματος με τη θέσπιση προστατευτικών διατάξεων για την απλήρωτη ναυτική εργασία και την εγκατάλειψη των πληρωμάτων, τη σημαντική αύξηση των προστίμων για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στα πλοία, τη θέσπιση μικτών κλιμακίων ελέγχου, την προστασία των συνθέσεων, την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και άλλων θετικών μέτρων που ελήφθησαν την περίοδο 2015 - 2019.

Τέλος δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση από πλευράς ΠΝΟ απαιτώντας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει λύσεις αλλά και να τοποθετηθεί στις προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση τους.

Post
Πολιτική Τρίτη 02.06.2026

Μαζική αποχώρηση στελεχών από τη Νέα Αριστερά – Εκτός κόμματος επτά βουλευτές, διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Την αποχώρησή τους από τη Νέα Αριστερά ανακοίνωσαν 150 στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και επτά βουλευτές. Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Χουσεΐν Ζεϊμ

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.06.2026

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πολιτικός σεισμός με «ΕΛ.Α.Σ.» στη δεύτερη θέση — Στο 30,5% η ΝΔ, καταποντισμός για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σαρωτικές ανατροπές στο σκηνικό της αντιπολίτευσης καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση του Ιουνίου από την Opinion Poll για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.06.2026

Χρίστος Δήμας: Ο Διάδρομος Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου αποτελεί άξονα ασφάλειας, ανθεκτικότητας, ανάπτυξης και στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο ρόλος του Διαδρόμου Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου (BBA) στη νέα γεωπολιτική και οικονομική πραγματικότητα της Ευρώπης έχει ενισχυθεί σημαντικά λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην