Image
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 20:03 Πολιτική

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Μανώλη Τσικαλάκη και μέλη της Διοίκησης πραγματοποίησε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο Χρήστος Λαμπρίδης, συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ και τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι χρονίζουσες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση τους τόσο για το ναυτικό επάγγελμα όσο και για τη ναυτιλία συνολικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζει την προσφορά των Ελλήνων ναυτικών τόσο στην οικοδόμηση της πρωτοκαθεδρίας της ποντοπόρου ναυτιλίας όσο και στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και στην υποστήριξη της λιμενικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της αναγνώρισης, τα στελέχη του κόμματος επεσήμαναν τις προσπάθειες που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του ναυτικού επαγγέλματος με τη θέσπιση προστατευτικών διατάξεων για την απλήρωτη ναυτική εργασία και την εγκατάλειψη των πληρωμάτων, τη σημαντική αύξηση των προστίμων για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στα πλοία, τη θέσπιση μικτών κλιμακίων ελέγχου, την προστασία των συνθέσεων, την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και άλλων θετικών μέτρων που ελήφθησαν την περίοδο 2015 - 2019.

Τέλος δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση από πλευράς ΠΝΟ απαιτώντας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει λύσεις αλλά και να τοποθετηθεί στις προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση τους.

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.06.2026

Χρίστος Δήμας: Ο Διάδρομος Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου αποτελεί άξονα ασφάλειας, ανθεκτικότητας, ανάπτυξης και στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο ρόλος του Διαδρόμου Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου (BBA) στη νέα γεωπολιτική και οικονομική πραγματικότητα της Ευρώπης έχει ενισχυθεί σημαντικά λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.06.2026

Β. Κικίλιας: «Η Ελλάδα συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις στην παγκόσμια ναυτιλία, δεν ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις»

"Στην Ελλάδα, δεν μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είμαστε στην κορυφή, σε οποιονδήποτε τομέα. Αλλά στον ναυτιλιακό τομέα μπορούμε να το υποστηρίξουμε και να είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε η κορυφαία δύ

Post
Πολιτική Κυριακή 31.05.2026

Παύλος Μαρινάκης: «Στόχος μας η αυτοδυναμία – Πατριωτισμός δεν είναι οι κορώνες αλλά να ψηλώνεις τη χώρα στην πράξη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Σιαδήμα και το mononews.gr, σχολίασε την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή, τις νέες πολιτικές πρωτοβουλίες, τις