Image
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025 20:03 Πολιτική

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) Μανώλη Τσικαλάκη και μέλη της Διοίκησης πραγματοποίησε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο Χρήστος Λαμπρίδης, συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ και τα μέλη της Διοίκησης ενημέρωσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αλλά και για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι χρονίζουσες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση τους τόσο για το ναυτικό επάγγελμα όσο και για τη ναυτιλία συνολικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζει την προσφορά των Ελλήνων ναυτικών τόσο στην οικοδόμηση της πρωτοκαθεδρίας της ποντοπόρου ναυτιλίας όσο και στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και στην υποστήριξη της λιμενικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της αναγνώρισης, τα στελέχη του κόμματος επεσήμαναν τις προσπάθειες που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του ναυτικού επαγγέλματος με τη θέσπιση προστατευτικών διατάξεων για την απλήρωτη ναυτική εργασία και την εγκατάλειψη των πληρωμάτων, τη σημαντική αύξηση των προστίμων για την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στα πλοία, τη θέσπιση μικτών κλιμακίων ελέγχου, την προστασία των συνθέσεων, την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και άλλων θετικών μέτρων που ελήφθησαν την περίοδο 2015 - 2019.

Τέλος δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση από πλευράς ΠΝΟ απαιτώντας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει λύσεις αλλά και να τοποθετηθεί στις προτάσεις που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση τους.

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στο ΕΛΜΕΠΑ με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο ΕΛΜΕΠΑ μεγάλη Πολιτική Συγκέντρωση με Θέμα: «Με πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροσ

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Να ενταχθούν οι 15 Γεωπόνοι ΤΕ των Δασικών Υπηρεσιών

Με Κοινοβουλευτική Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζητά την αποκατάσταση

Post
Πολιτική Τετάρτη 09.09.2026

Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση «κοιτάζει αλλού» μπροστά στην έκρηξη της ανήλικης εργασίας

Επανέρχεται στο θέμα της ανήλικης εργασίας η βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης ΜικρομεσαίαςΕπιχειρηματικότητας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά μετά την κοινοβουλευτική παρέμβαση του 2025 από κο