Image
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 19:01 Εκτός Ελλάδος

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: «Κάθε επίθεση των Χούθι θα θεωρείται δική σας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα καταστεί υπεύθυνο και θα βρεθεί μπροστά σε «ολέθριες» συνέπειες για οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις από τους Χούθι της Υεμένης.

«Κάθε πυροβολισμός από τους Χούθι θα θεωρείται, από εδώ και στο εξής, ως πυροβολισμός από τα όπλα και την ηγεσία του ΙΡΑΝ, και το ΙΡΑΝ θα θεωρηθεί υπεύθυνο και θα υποστεί τις συνέπειες, και αυτές οι συνέπειες θα είναι ολέθριες!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social.

Ο Τραμπ διέταξε το Σάββατο να εξαπολυθούν μαζικά αεροπορικά πλήγματα σε διάφορες επαρχίες της Υεμένης, ανάμεσά τους αυτή που περιβάλλει τη Σανάα, όπως και στη Σαάντα, οχυρό των Χούθι στον απώτερο βορρά της εμπόλεμης χώρας.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν χθες κατά του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα και δήλωσαν ότι θα πλήττουν τα αμερικανικά εμπορικά πλοία σε απάντηση των αμερικανικών επιθέσεων κατά τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των ανταρτών.

Πηγή: newsbeast.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 29.03.2026

Νετανιάχου: Για λόγους «ασφαλείας» το μπλόκο στον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων την Κυριακή των Βαΐων

Αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης του Καρδινάλιου Πιτσαμπάλα στον Πανάγιο Τάφο – «Δεν υπήρχε κακόβουλη πρόθεση», υποστηρίζει το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού. Ένταση επ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 29.03.2026

Διπλωματικός «πυρετός» στο Ισλαμαμπάντ: Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία συζητούν για τα Στενά του Ορμούζ

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το εκ νέου άνοιγμα της παγκόσμιας «αρτηρίας» ενέργειας – Κατατέθηκαν προτάσεις στην Ουάσινγκτον ενώ η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύεται. Σε εξέλιξη βρίσκετα

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 29.03.2026

Πολεμικό ανακοινωθέν Τεχεράνης: Στο στόχαστρο το αεροπλανοφόρο «Abraham Lincoln» – «Περιμένουμε τους Αμερικανούς πεζοναύτες»

Κλιμάκωση χωρίς επιστροφή στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί με βύθιση της αμερικανικής ναυαρχίδας ως εκδίκηση για τη φρεγάτα «Dena» και καταγγέλλει κρυφό σχέδιο χερσαίας εισβολής. Σε κατά