Image
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025 08:38 Βλέπω/Ακούω

Κεφαλονιά: Καταρρακτώδεις βροχές έπνιξαν το νησί – Μέρες Ιανού ζουν οι κάτοικοι

Στην Κεφαλονιά οι ισχυρές βροχοπτώσεις άφησαν πίσω τους εικόνες καταστροφής. Το νότιο τμήμα του νησιού μετατράπηκε σε λίμνη προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

«Πνίγηκε» στο νερό η Κεφαλονιά. Αυτοκίνητα, κρεβάτια, οικιακές συσκευές, ακόμα και σκάλες που οδηγούν σε ψηλότερους ορόφους έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή.

Το νησί δοκιμάζεται από την Παρασκευή καθώς είναι πάρα πολύς ο όγκος νερού που έχει πέσει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες.

 Στην περιοχή Περατάτα έχουν πέσει 70.000 τόνοι νερού. Στον δήμο Αργοστολίου, 45 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές. Οι κάτοικοι λόγω του όγκου του νερού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, ενώ τις προηγούμενες μέρες μετακινήθηκαν και άδειασαν τα σπίτια τους με βάρκες.

Σε κάποια σημεία η στάθμη του νερού έχει φτάσει ακόμα και τα 2 μέτρα.

 Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στη Ζάκυνθο με κατολισθήσεις να σημειώνονται κυρίως σε αγροτικούς δρόμους.

 Οι κάτοικοι αναφέρουν πως αυτό δεν το έχουν ξαναζήσει και τους θυμίζει την εποχή της κακοκαιρίας Ιανός.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποζημιωθούν οι κάτοικοι.

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 09.05.2025

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 9/5/25

Σήμερα γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Χριστόφορος, Χριστοφόρης, Φόρης, Χριστόφης, Χριστοφία, Χριστοφίνα, Ησαΐας. Σημειώνεται πως υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα. Ποι

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 09.05.2025

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 9/5/25

Αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και γρήγορα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και από τις απογευματινές ώρες και σπορα

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 08.05.2025

Μετρό: Έρχονται 9 νέοι σταθμοί στη Γραμμή 2 - Σε ποιες περιοχές θα βρίσκονται

Μεγαλώνει το μετρό της Αθήνας, απλώνοντας τις ράγες τους σε διάφορες περιοχές που βρίσκονται απομονωμένες από τα μέσα σταθερής τροχιάς. Με στόχο την άρση της απομόνωσης πολλών περιοχών και τη διευκόλυ