Image
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025 08:38 Βλέπω/Ακούω

Κεφαλονιά: Καταρρακτώδεις βροχές έπνιξαν το νησί – Μέρες Ιανού ζουν οι κάτοικοι

Στην Κεφαλονιά οι ισχυρές βροχοπτώσεις άφησαν πίσω τους εικόνες καταστροφής. Το νότιο τμήμα του νησιού μετατράπηκε σε λίμνη προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

«Πνίγηκε» στο νερό η Κεφαλονιά. Αυτοκίνητα, κρεβάτια, οικιακές συσκευές, ακόμα και σκάλες που οδηγούν σε ψηλότερους ορόφους έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή.

Το νησί δοκιμάζεται από την Παρασκευή καθώς είναι πάρα πολύς ο όγκος νερού που έχει πέσει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες.

 Στην περιοχή Περατάτα έχουν πέσει 70.000 τόνοι νερού. Στον δήμο Αργοστολίου, 45 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές. Οι κάτοικοι λόγω του όγκου του νερού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους, ενώ τις προηγούμενες μέρες μετακινήθηκαν και άδειασαν τα σπίτια τους με βάρκες.

Σε κάποια σημεία η στάθμη του νερού έχει φτάσει ακόμα και τα 2 μέτρα.

 Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα και στη Ζάκυνθο με κατολισθήσεις να σημειώνονται κυρίως σε αγροτικούς δρόμους.

 Οι κάτοικοι αναφέρουν πως αυτό δεν το έχουν ξαναζήσει και τους θυμίζει την εποχή της κακοκαιρίας Ιανός.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποζημιωθούν οι κάτοικοι.

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 08.01.2026

Ξεκινάει αύριο το έργο για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην οδό Καραμολέγκου

Στόχος του έργου είναι η άρση της επικινδυνότητας σε ένα μήκος 500 περίπου μέτρων της οδού Καραμολέγκου που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο με απότομη στροφή και περιορισμένη ορατότητα, με αποτέλεσμα να σ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 08.01.2026

Στην πίτα του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς ο Δήμαρχος Κιλκίς

Στην οικογενειακή θαλπωρή της ιδιόκτητης στέγης που αποτελεί, δικαιολογημένα, το καμάρι του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυρια

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 08.01.2026

«Περιστέρι Πολλών Αστέρων» κορυφαίο σημείο προορισμού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς - Ρεκόρ επισκεψιμότητας στον Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου επιβεβαίωσε και φέτος τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εορταστική περίοδο, καθώς οι δωρεάν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις «Περιστέρι Πολλών Αστέρων» ανέδειξ