Image
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025 12:56 Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Ποια είναι η νέα κατηγορία εργαζομένων που αναμένεται να το λάβει

Νέα κατηγορία εργαζομένων ενδέχεται να συμπεριλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο επίδομα των 534 ευρώ. Το μέτρο αυτό θα αφορά όπως φαίνεται όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις  της Σαντορίνης που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας λόγω σεισμικών δονήσεων. Υπενθυμίζεται δε πως οι έμποροι – βιοτέχνες αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Εστίαση και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα προς την κυβέρνηση.

Το επίδομα
Πάντως εάν επικρατήσει το σενάριο αυτό, τότε οι επιχειρήσεις του νησιού θα πρέπει να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το προσωπικό που θέτουν σε καθεστώς αναστολής προκειμένου το τελευταίο να λάβει επίδομα 534 ευρώ.

Επίσης επισημαίνεται πως οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση μπαίνει σε καθεστώς αναστολής θα λαμβάνουν επίδομα 534 ευρώ.  Ενώ το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 30 ημέρες και είναι κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους. Επίσης το επίδομα είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής μόνο οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γουνοποιίας μπορούν να θέσουν  τους εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής και να λάβουν οι τελευταίοι επίδομα  534 ευρώ.

.enikonomia.


Post
Οικονομία Παρασκευή 21.08.2026

ΑΑΔΕ: 22 εκατ. ευρώ σε 4.882 δικαιούχους αγρότες

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 22.010.560,47 ευρώ σε 4.882 δικαιούχους απέδωσε σήμερα η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο του καθεστώτος κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis). Οι ενισχύσεις αφορούν παραγωγούς

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.08.2026

Σεμινάριο «Διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση δυσαρεστημένων – απαιτητικών πελατών.» Έναρξη: 22/09/2026

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με πελάτες και επιθυμούν ν’ αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης κρίσεων και αποτελεσματικής αντιμετώπισ

Post
Οικονομία Πέμπτη 20.08.2026

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,8% στον τζίρο του λιανεμπορίου το β΄ τρίμηνο

Αύξηση 2,8% σημείωσε ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου το β΄ τρίμηνο του 2026, φτάνοντας τα 20,17 δισ. ευρώ, έναντι 19,62 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με τη