Image
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 13:41 Εκτός Ελλάδος

Αντιδράσεις από τον εγγονό του Τζον Κένεντι μετά την απόφαση Τραμπ για δημοσιοποίηση των αρχείων για τη δολοφονία του παππού του

Μέσω του λογαριασμού του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο 32χρονος εγγονός του Τζον Κένεντι διαφώνησε πλήρως με το εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ για δημοσιοποίηση όλων των αρχείων για τις δολοφονίες των Τζον Κένεντι, Τεντ Κένεντι και Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, μία ημέρα μετά την υπογραφή του.
 
«Η αλήθεια είναι πολύ πιο θλιβερή από τον μύθο – μια τραγωδία που δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Δεν ήταν μέρος κάποιου αναπόφευκτου, μεγάλου σχεδίου. Ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων χρησιμοποιεί τον JFK ως πολιτικό “όπλο”, ενώ εκείνος δεν είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του», έγραψε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει τίποτα ηρωικό σε αυτό», κατέληξε.
Ο Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα την Πέμπτη που εξουσιοδότησε τη δημοσιοποίηση των υπολοίπων υλικών της δολοφονίας του JFK, ενώ απαιτούσε από τον Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του να καταρτίσει ένα σχέδιο για πλήρη αποχαρακτηρισμό εντός δεκαπέντε ημερών. Το εν λόγω διάταγμα συγκαταλέγεται σε μια σειρά εκτελεστικών μέτρων που έλαβε άμεσα ο Τραμπ την πρώτη εβδομάδα της δεύτερης θητείας του.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ νωρίτερα δήλωσε ότι «όλα θα αποκαλυφθούν». Ο ίδιος είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την επανεκλογή του να δημοσιοποιήσει τις τελευταίες παρτίδες των ακόμη διαβαθμισμένων εγγράφων γύρω από τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι στο Ντάλας, η οποία έχει συγκλονίσει για δεκαετίες την κοινή γνώμη.
 
Σημειώνεται πως ο ίδιος είχε δώσει μια παρόμοια υπόσχεση κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, αλλά τελικά δεν ενέδωσε και στάθηκε τότε στις εκκλήσεις της CIA και του FBI να κρατήσουν ορισμένα έγγραφα κρυφά.

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 06.07.2025

Βυθίζεται το ελληνικών συμφερόντων πλοίο που δέχτηκε επίθεση από τους Χούθι

Ελληνικών συμφερόντων είναι το πλοίο που δέχθηκε επίθεση νοτιοδυτικά της Χοντέιντα στην Υεμένη στη νότια Ερυθρά Θάλασσα και το οποίο πλέον βυθίζεται. Το πλοίο δεν έφερε ελληνική σημαία και δεν επέβαι

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 06.07.2025

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Mία ημέρα αφότου ρώτησε τους οπαδούς του στο X, αν πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ υποστήριξε πως ιδρύει νέο πολιτικό κόμμα με στόχο να προκαλέσει τριγμούς σε αυτό

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 05.07.2025

Τέξας: Δεκάδες αγνοούμενοι και 27 νεκροί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Τραγωδία εκτυλίσσεται στο Camp Mystic, μια ιδιωτική χριστιανική θερινή κατασκήνωση για κορίτσια στο Τέξας, κοντά στον ποταμό Guadalupe, καθώς τα ορμητικά νερά που ανέβηκαν πάνω έξι μέτρα σε λιγότερο α