Image
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 12:53 Βλέπω/Ακούω

Σοκάρει η Σοφία Φιλιππίδου: “Η μητέρα μου νόμιζε ότι θα αυτοκτονήσω ή ότι κάνω κακό στον εαυτό μου”

Τη Σοφία Φιλιππίδου υποδέχθηκε στην κουζίνα του «ΠΟΠ Μαγειρική» ο Ανδρέας Λαγός το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1). Η δημοφιλής ηθοποιός έφτιαξε δύο λαχταριστά πιάτα παρέα με τον γνωστό σεφ και μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής της ζωής.
 
«Η υποκριτική προέκυψε στη ζωή μου. Όταν μεγάλωσα και κατάλαβα ότι μου λείπει το παιχνίδι, ενστικτωδώς κατάλαβα ότι πρέπει να στραφώ στο θέατρο. Σπούδαζα Γερμανική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και έδωσα εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος», περιγράφει η Σοφία Φιλιππίδου στην κάμερα της ΕΡΤ.
 
«Τελείωσα τη δραματική σχολή με άριστα και κατέβηκα με μία βαλίτσα στην Αθήνα εξαιτίας μίας πολύ καλής πρότασης που είχα στο Zoom της Πλάκας, μαζί με τον Μπέζο, τη Ναταλία Τσαλίκη, τη Νένα Μεντή, τη Βέρα Κρούσκα και άλλους. Η πρώτη τηλεοπτική δουλειά ήταν στην ΕΡΤ1 στο «Κανάλι της Βαγγελίτσας». Τα τελευταία χρόνια κάνω θέατρο με τον τρόπο που θέλω, τους όρους που θέλω και στους χώρους που θέλω αλλά με την ίδια μεγάλη μανία», περιέγραψε η ηθοποιός.
 
«Η τηλεόραση δεν είναι από τις αναμνήσεις που επιστρέφουν σήμερα και λέω «τι ωραία που ήταν;». Ο κόσμος με ρωτάει γιατί δεν με βλέπει και γι’ αυτό έφτιαξα δικό μου κανάλι στο TikTok, όπου μαγειρεύω», παραδέχεται η Σοφία Φιλιππίδου στη συνέχεια της εκπομπής.
 
«Δεν έχω απωθημένα από ρόλους, δεν το βλέπω έτσι το θέατρο, δεν το μετράω με ρόλους. […] Παρατηρώ ότι, μετά τον κορωνοΐό, υπάρχει μία έξαρση στην τηλεοπτική μυθοπλασία, μπήκαν ηθοποιοί που φοβόντουσαν να κάνουν τηλεόραση. Πλέον «πετάγεσαι» από την τηλεόραση στην Επίδαυρο με μεγάλη ευκολία, εμείς παλιά το φοβόμασταν αυτό, γι’ αυτό ήμασταν πολύ επιλεκτικοί και γι’ αυτό κι εγώ δεν έκανα πολύ τηλεόραση. Τα 10ωρα γυρίσματα δεν μου ταιριάζουν, προσωπικά διάλεξα το θέατρο», εξομολογείται σε άλλο σημείο η Σοφία Φιλιππίδου.
 
«Εγώ πήγαινα κρυφά στη δραματική σχολή, ώσπου κάποια στιγμή μπήκα στο μπάνιο, κλείδωσα την πόρτα και άρχισα να ερμηνεύω την «Αντιγόνη», τον γνωστό μονόλογο με το «Ω τάφε μου». Η μητέρα μου με άκουσε και φώναζε «συγχώρεσέ με, αν σου έκανα κάτι, παιδί μου». Νόμιζε ότι εγώ ή θα αυτοκτονήσω ή ότι κάνω κακό στον εαυτό μου. Μετά όλα καλά», αφηγείται η Σοφία Φιλιππίδου στον Ανδρέα Λαγό.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στο Αιγαίο και στην Κρήτη

Το ανεμολογικό πεδίο το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2026, σύμφωνα με την ανάρτηση του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγοβάρδου: Πολύ θυελλώδεις άνεμοι νέων τις πρωινές ώ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Μητσοτάκης: Φόρος τιμής στους δύο πυροσβέστες στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου

Με λόγια βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού προς τη μνήμη των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκο

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Σε «Red Code» η Κρήτη και ακόμη πέντε περιφέρειες λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας («Red Code») έχουν τεθεί σήμερα οι περιοχές της χώρας όπου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατηγορία 4), σύμφωνα με