Image
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025 12:53 Βλέπω/Ακούω

Σοκάρει η Σοφία Φιλιππίδου: “Η μητέρα μου νόμιζε ότι θα αυτοκτονήσω ή ότι κάνω κακό στον εαυτό μου”

Τη Σοφία Φιλιππίδου υποδέχθηκε στην κουζίνα του «ΠΟΠ Μαγειρική» ο Ανδρέας Λαγός το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1). Η δημοφιλής ηθοποιός έφτιαξε δύο λαχταριστά πιάτα παρέα με τον γνωστό σεφ και μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής της ζωής.
 
«Η υποκριτική προέκυψε στη ζωή μου. Όταν μεγάλωσα και κατάλαβα ότι μου λείπει το παιχνίδι, ενστικτωδώς κατάλαβα ότι πρέπει να στραφώ στο θέατρο. Σπούδαζα Γερμανική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη και έδωσα εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος», περιγράφει η Σοφία Φιλιππίδου στην κάμερα της ΕΡΤ.
 
«Τελείωσα τη δραματική σχολή με άριστα και κατέβηκα με μία βαλίτσα στην Αθήνα εξαιτίας μίας πολύ καλής πρότασης που είχα στο Zoom της Πλάκας, μαζί με τον Μπέζο, τη Ναταλία Τσαλίκη, τη Νένα Μεντή, τη Βέρα Κρούσκα και άλλους. Η πρώτη τηλεοπτική δουλειά ήταν στην ΕΡΤ1 στο «Κανάλι της Βαγγελίτσας». Τα τελευταία χρόνια κάνω θέατρο με τον τρόπο που θέλω, τους όρους που θέλω και στους χώρους που θέλω αλλά με την ίδια μεγάλη μανία», περιέγραψε η ηθοποιός.
 
«Η τηλεόραση δεν είναι από τις αναμνήσεις που επιστρέφουν σήμερα και λέω «τι ωραία που ήταν;». Ο κόσμος με ρωτάει γιατί δεν με βλέπει και γι’ αυτό έφτιαξα δικό μου κανάλι στο TikTok, όπου μαγειρεύω», παραδέχεται η Σοφία Φιλιππίδου στη συνέχεια της εκπομπής.
 
«Δεν έχω απωθημένα από ρόλους, δεν το βλέπω έτσι το θέατρο, δεν το μετράω με ρόλους. […] Παρατηρώ ότι, μετά τον κορωνοΐό, υπάρχει μία έξαρση στην τηλεοπτική μυθοπλασία, μπήκαν ηθοποιοί που φοβόντουσαν να κάνουν τηλεόραση. Πλέον «πετάγεσαι» από την τηλεόραση στην Επίδαυρο με μεγάλη ευκολία, εμείς παλιά το φοβόμασταν αυτό, γι’ αυτό ήμασταν πολύ επιλεκτικοί και γι’ αυτό κι εγώ δεν έκανα πολύ τηλεόραση. Τα 10ωρα γυρίσματα δεν μου ταιριάζουν, προσωπικά διάλεξα το θέατρο», εξομολογείται σε άλλο σημείο η Σοφία Φιλιππίδου.
 
«Εγώ πήγαινα κρυφά στη δραματική σχολή, ώσπου κάποια στιγμή μπήκα στο μπάνιο, κλείδωσα την πόρτα και άρχισα να ερμηνεύω την «Αντιγόνη», τον γνωστό μονόλογο με το «Ω τάφε μου». Η μητέρα μου με άκουσε και φώναζε «συγχώρεσέ με, αν σου έκανα κάτι, παιδί μου». Νόμιζε ότι εγώ ή θα αυτοκτονήσω ή ότι κάνω κακό στον εαυτό μου. Μετά όλα καλά», αφηγείται η Σοφία Φιλιππίδου στον Ανδρέα Λαγό.

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.12.2025

Όταν η ανθρωπότητα μίλησε πρώτη φορά στο σύμπαν: Η αληθινή ιστορία πίσω από το μήνυμα του Arecibo

Το ερώτημα «είμαστε μόνοι;» συνοδεύει τον άνθρωπο από τότε που σήκωσε το βλέμμα του στον ουρανό. Η πρώτη, όμως, οργανωμένη προσπάθεια να δοθεί μια απάντηση —ή έστω να τεθεί το ερώτημ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.12.2025

Ν. Σακκάς: «Ολόπλευρη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου»

Σε δήλωσή του ο Νίκος Σακκάς, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και Δήμαρχος Τρικκαίων, επισημαίνει τα εξής: «Όπως είναι σε όλους γνωστό οι Δήμοι αποτελούν τον Θεσμό που βρίσκετ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.12.2025

Νίκος Χαρδαλιάς: «Προχωράμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης»

Την προγραμματική σύμβαση για την αστική ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στην περιοχή Μαγούλα του Δήμου Ελευσίνας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο