Image
Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025 13:00 Οικονομία

Eurobank: Ολοκληρώθηκε το placement της Fairfax – Στα 186 εκατ. ευρώ το ύψος της συναλλαγής

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. («Eurobank») ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε μέσω της επίσημης ανακοίνωσης του μετόχου της, Fairfax Financial Holdings Limited («Fairfax»), για τα εξής:

-Η Fairfax ολοκλήρωσε με επιτυχία την πώληση 80 εκατομμυρίων κοινών μετοχών («οι Μετοχές») της Eurobank, που αντιστοιχούν σε περίπου 2,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, σε τιμή 2,33 ευρώ ανά Μετοχή, μέσω επιταχυνόμενης διαδικασίας βιβλίου προσφορών που απευθύνθηκε αποκλειστικά σε ειδικούς επενδυτές («η Συναλλαγή»).
 
-Το συνολικό ύψος της Συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 186 εκατομμύρια ευρώ. Ο διακανονισμός της Συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις ή περί τις 27 Ιανουαρίου 2025.
 
Η εν λόγω διάθεση μετοχών αποτελεί υποχρεωτική τεχνική προσαρμογή λόγω της σημαντικής μετοχικής συμμετοχής της Fairfax στην Eurobank και δεν αντικατοπτρίζει οποιαδήποτε εκτίμηση όσον αφορά την αποτίμηση ή τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Eurobank. Μετά τη Συναλλαγή, η Fairfax θα διατηρήσει μετοχικό ποσοστό πλησίον, αλλά κάτω του 33% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν μακροπρόθεσμο και προσηλωμένο μέτοχο αναφοράς της Eurobank. Επιπλέον, η Fairfax συμφώνησε σε περίοδο διακράτησης  180 ημερών από την ολοκλήρωση της Συναλλαγής όσον αφορά τις υπόλοιπες μετοχές της στην Eurobank (lock-up), υπό συνήθεις εξαιρέσεις.
 

Post
Οικονομία Σάββατο 15.11.2025

Ποιοι συνταξιούχοι κερδίζουν περισσότερο: Αυξήσεις, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και επίδομα 250 ευρώ

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, η ετήσια οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ – η οποία πλέον έχει μόνιμο χαρακτήρα – θα καταβληθεί έως το τέλος Νοεμβρίου 2025 σε περίπου 1,

Post
Οικονομία Σάββατο 15.11.2025

Νωρίτερα η πληρωμή του επιδόματος των 250€ – Πότε μπαίνει στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Οι πληρωμές για το ετήσιο επίδομα των 250 ευρώ, που αφορά περίπου 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους, επισπεύδονται σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών. Η ενίσχυση, που δίνεται σε όσου

Post
Οικονομία Παρασκευή 14.11.2025

Παρουσίαση Προγράμματος Εξωστρέφειας Επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΡΗΤΗ» 2021- 2027, η Αναπτυξιακή Κρήτης, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, διοργανώ