Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 15:59 Πολιτική

Κωνσταντίνος Τασούλας: Η απάντησή του στο ΠΑΣΟΚ για τις χρηματοδοτήσεις που υπέγραψε

Η δέσμευση ποσού για την κατασκευή Στρατιωτικού Μουσείου στην Κόνιτσα βασίζεται σε απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, από τον Φεβρουάριο του 2024, και η οποία είχε ληφθεί χωρίς καμία αντίρρηση, όπως ανέφερε, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για χρηματοδοτήσεις της Βουλής που υπέγραψε ο ίδιος, την τελευταία ημέρα πριν παραιτηθεί των καθηκόντων του.
 
Όπως είπε ο κ. Τασούλας, η απόφαση για να γίνει το Μουσείο στηρίχθηκε σε μία μουσειολογική μελέτη του Πολυτεχνείου, η οποία είχε χρηματοδοτηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2022. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι με την πρόσφατη υπογραφή του δεσμεύτηκαν και δεν εκταμιεύτηκαν χρήματα για την κατασκευή του Μουσείου. Μιλώντας για το γηροκομείο Ιωαννίνων, σημείωσε ότι η τοπική Ιερά Μητρόπολη ζήτησε τη βοήθεια της Βουλής για την κατασκευή νέας πτέρυγας για υπερήλικες, που αφορά στην ψυχική υγεία γερόντων, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, με στόχο να λειτουργήσει το 2025.
 
«Το υπέγραψα, πράγματι, την τελευταία μέρα, όταν έπαψα να είμαι και βουλευτής, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θα είχα πολιτικό όφελος», παρατήρησε ο κ. Τασούλας.
 

Post
Πολιτική Τρίτη 31.03.2026

Αποτελέσματα Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ: Παντοδυναμία Ανδρουλάκη, «άλμα» Χριστοδουλάκη και κρητική πρωτιά Καρχιμάκη

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Τα 2/3 του οργάνου στον έλεγχο του Προέδρου, ενισχυμένος ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, «εξαΰλωση» για το μπλοκ Δούκα. Η επόμενη ημέρα

Post
Πολιτική Τρίτη 31.03.2026

Β. Κικίλιας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ.: «Το Λιμενικό Σώμα περνάει σε νέα εποχή»

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική

Post
Πολιτική Τρίτη 31.03.2026

Περιοδεία Σκρέκα στο Ηράκλειο: Το παρασκήνιο των επαφών και το «πράσινο φως» για τον Λευτέρη Αυγενάκη (pics)

Με ένα «γεμάτο» πρόγραμμα συναντήσεων και σαφή μηνύματα συσπείρωσης ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κώστα Σκρέκα στην Κρήτη. Η δημόσια στήριξη στον πρώην Υπουργό και το τέλος των σεναρίων για