Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 15:59 Πολιτική

Κωνσταντίνος Τασούλας: Η απάντησή του στο ΠΑΣΟΚ για τις χρηματοδοτήσεις που υπέγραψε

Η δέσμευση ποσού για την κατασκευή Στρατιωτικού Μουσείου στην Κόνιτσα βασίζεται σε απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, από τον Φεβρουάριο του 2024, και η οποία είχε ληφθεί χωρίς καμία αντίρρηση, όπως ανέφερε, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για χρηματοδοτήσεις της Βουλής που υπέγραψε ο ίδιος, την τελευταία ημέρα πριν παραιτηθεί των καθηκόντων του.
 
Όπως είπε ο κ. Τασούλας, η απόφαση για να γίνει το Μουσείο στηρίχθηκε σε μία μουσειολογική μελέτη του Πολυτεχνείου, η οποία είχε χρηματοδοτηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2022. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι με την πρόσφατη υπογραφή του δεσμεύτηκαν και δεν εκταμιεύτηκαν χρήματα για την κατασκευή του Μουσείου. Μιλώντας για το γηροκομείο Ιωαννίνων, σημείωσε ότι η τοπική Ιερά Μητρόπολη ζήτησε τη βοήθεια της Βουλής για την κατασκευή νέας πτέρυγας για υπερήλικες, που αφορά στην ψυχική υγεία γερόντων, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, με στόχο να λειτουργήσει το 2025.
 
«Το υπέγραψα, πράγματι, την τελευταία μέρα, όταν έπαψα να είμαι και βουλευτής, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θα είχα πολιτικό όφελος», παρατήρησε ο κ. Τασούλας.
 

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Απόψε η ανοιχτή συζήτηση του ΠΑΣΟΚ στη Χερσόνησο για το «Χωροταξικό Σχέδιο του Τουρισμού»

HΝομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση (Τ.Ο.) Χερσονήσου, σας προσκαλεί σήμερα στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση –

Post
Πολιτική Τρίτη 21.07.2026

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ενόψει της ΔΕΘ και των εκλογών του 2027- Τι είπε ο Πρωθυπουργός

Η κυβέρνηση θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της ατζέντας τις μεταρρυθμίσεις, τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη στήριξη της μεσαίας τάξης, καθώς προετοιμάζεται για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕ

Post
Πολιτική Δευτέρα 20.07.2026

Ν. Ανδρουλάκης: «Καλώ τους πολίτες να επιλέξουν αλλαγή σελίδας, με αξιοπιστία, πολιτικό ήθος, σοβαρότητα και χωρίς εξαρτήσεις»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ερωτηθείς για τις δεσμεύσει