Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 15:59 Πολιτική

Κωνσταντίνος Τασούλας: Η απάντησή του στο ΠΑΣΟΚ για τις χρηματοδοτήσεις που υπέγραψε

Η δέσμευση ποσού για την κατασκευή Στρατιωτικού Μουσείου στην Κόνιτσα βασίζεται σε απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, από τον Φεβρουάριο του 2024, και η οποία είχε ληφθεί χωρίς καμία αντίρρηση, όπως ανέφερε, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για χρηματοδοτήσεις της Βουλής που υπέγραψε ο ίδιος, την τελευταία ημέρα πριν παραιτηθεί των καθηκόντων του.
 
Όπως είπε ο κ. Τασούλας, η απόφαση για να γίνει το Μουσείο στηρίχθηκε σε μία μουσειολογική μελέτη του Πολυτεχνείου, η οποία είχε χρηματοδοτηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2022. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι με την πρόσφατη υπογραφή του δεσμεύτηκαν και δεν εκταμιεύτηκαν χρήματα για την κατασκευή του Μουσείου. Μιλώντας για το γηροκομείο Ιωαννίνων, σημείωσε ότι η τοπική Ιερά Μητρόπολη ζήτησε τη βοήθεια της Βουλής για την κατασκευή νέας πτέρυγας για υπερήλικες, που αφορά στην ψυχική υγεία γερόντων, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, με στόχο να λειτουργήσει το 2025.
 
«Το υπέγραψα, πράγματι, την τελευταία μέρα, όταν έπαψα να είμαι και βουλευτής, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι θα είχα πολιτικό όφελος», παρατήρησε ο κ. Τασούλας.
 

Post
Πολιτική Παρασκευή 31.07.2026

Ελένη Βατσινά: «Η Πολιτεία δεν προστάτευσε εκείνους που καθημερινά προστατεύουν τους πολίτες»

Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση τοποθετήθηκε, χθες αργά το βράδυ, από το βήμα της Βουλής η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά, κάνοντας αναφορά στους τρεις πυροσβέστες που έ

Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χουρδάκης

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με τον Βουλευτή, Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. «Καλωσ

Post
Πολιτική Τρίτη 28.07.2026

Η αύξηση του κόστους των καυσίμων πιέζει ασφυκτικά τις τουριστικές μεταφορές της Κρήτης

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.