Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 15:30 Βλέπω/Ακούω

Στους δρόμους αύριο Θεσσαλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι – Πού θα στηθούν τα μπλόκα

Κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους απευθύνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, με μπλόκα και στους τέσσερις νομούς, υλοποιώντας τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2024, στη Νίκαια της Λάρισας, αλλά και της πανθεσσαλικής, που διεξήχθη στις 17 Ιανουαρίου 2025 στον Παλαμά Καρδίτσας. Οι αγρότες τονίζουν ότι άλλο δρόμο πέρα από το δρόμο του αγώνα δεν έχουν καθώς η κατάσταση, όπως υποστηρίζουν, είναι απελπιστική, με μειωμένες παραγωγές, με το κόστος παραγωγής στα ύψη και εξευτελιστικές τιμές στην πώληση των προϊόντων.
 
“Σε αυτό τον δρόμο του αγώνα, της αξιοπρέπειας και της επιβίωσης καλούμε όλους τους αγρότες με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά αυτοκίνητα να δώσουν βροντερό και μαχητικό παρών την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στον Κόμβο της Γυρτώνης στο ύψος της ΠΑΘΕ” αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.
 
Κάλεσμα στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων απηύθυναν λίγο νωρίτερα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και εκπρόσωποι αγροτών από τα Φάρσαλα να “βουλιάξουν” το σημείο της κινητοποίησης, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, με τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητά τους , συμμετέχοντας στο στήσιμο ενός δυναμικού και ενωτικού μπλόκου στη 1 το μεσημέρι στον κόμβο του Ε65, διεκδικώντας λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
 
Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων “Η Άνοιξη” καλεί τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν μαζικά, με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα σε δημιουργία μπλόκου στον κόμβο Μεγαλοχωρίου αύριο, Πέμπτη 23/1 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Επίσης, στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Μαγνησίας θα στήσουν μπλόκο στον Ριζόμυλο στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, όπως αποφάσισαν σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη.
 
“Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να εκτρέφουμε τα ζώα μας” αναφέρουν στις σχετικές ανακοινώσεις οι εκπρόσωποι των αγροτών και κτηνοτρόφων”.
 
Όπως αναλυτικά αναφέρουν, βγαίνουν στο δρόμο και διεκδικούν:

-Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής και των χαμηλών τιμών.
-Αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών σε αγροτικό κεφάλαιο και παραγωγή.
-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να καλύπτει όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
-Μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής όπως αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, πλαφόν στο ρεύμα 7 λεπτά/Kwh, επιδότηση λιπασμάτων, αγροτοεφοδίων και ζωοτροφών.
-Εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας για την επιβίωσή μας και προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.
-Υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και προληπτικών μέτρων για προστασία από φυσικές καταστροφές και ασθένειες.
-Σύνδεση της επιδότησης με την γεωργική παραγωγή και το κτηνοτροφικό κεφάλαιο.
-Να μην χαθούν οι συνδεδεμένες λόγω μη κάλυψης του πλαφόν εξαιτίας καιρικών συνθηκών και νόσων.
-Κατάργηση των ΚΥΔ – Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν από τις κρατικές υπηρεσίες με προσλήψεις.
-Μέτρα για τον έλεγχο των “ελληνοποιήσεων” – στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών.
-Άμεσα αύξηση των αγροτικών συντάξεων.

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Δικαιολογητικά, διαδικασία, χρόνος και κόστος για την έκδοση διαβατηρίου

Αριθμ. 3021/22/10-ο – ΦΕΚ Τεύχος B’ 7111/30.12.2025 Ρυθμίσεις για την έκδοση διαβατηρίων Ελλήνων πολιτών. Δικαιολογητικά και διαδικασία έκδοσης, τύπος και περιεχόμενο ενδείξεων διαβατηρίο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 6/10/26

Πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026 Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδ

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 04.10.2026

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παραβάσεις μεταναστευτικής νομοθεσίας στη Σάμο

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Σάμου προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών (υπηκόων Τουρκίας), ηλικίας 27, 50, 50 και 16 ετών, για παραβάσεις της μεταναστευτικής νο