Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 14:52 Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Κανείς στη Νέα Αριστερά δεν μιλά για επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Φάμελλος το ξέρει

Τους λόγους για τους οποίους η Νέα Αριστερά θα ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, ο κ. Ηλιόπουλος απέρριψε τα σενάρια περί επιστροφής των βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας το ζήτημα των ευρύτερων συμμαχιών.
 
«Η ψηφοφορία μας δεν έχει κάποια αιχμή προς το πρόσωπο το κ. Κακλαμάνη, σχετίζεται με τις γενικές πολιτικές εξελίξεις. Με τον τρόπο που έχει λειτουργήσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης δεν δίνει περιθώρια συναίνεσης» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1».
 
«Δηλαδή όταν ακόμα και στην επιλογή Τασούλα το επιχείρημά του ήταν αφού τον ψηφίσατε για πρόεδρο της Βουλής δεν έχετε πρόβλημα να τον ψηφίσετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δείχνει μια βαθιά λανθασμένη αντίληψη για το πώς μπορεί να υπάρχουν και οι όποιες συνεννοήσεις μέσα στο πολιτικό παιχνίδι. Με αυτή την έννοια εμείς θεωρήσαμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να υπερψηφίσουμε», διευκρίνισε
 
Για τα περί επιστροφής της Νέας Αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ
 
Ο κ. Ηλιόπουλος διέψευσε και τα σενάρια επιστροφής των βουλευτών της ΝΕΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στην αυτονομία του κόμματος, χωρίς να αποκλείει ευρύτερες συμμαχίες.
 
«Για επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κανένας. Δεν υπάρχει άποψη επιστροφής. Και ο κ. Φάμελλος ξέρει πολύ καλά ότι επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται διαδικασία προγραμματικού διαλόγου και κοινής δράσης η οποία μπορεί να έχει ανοιχτό και το ζήτημα ευρύτερων συμμαχιών, συμμαχιών όμως διαφορετικών και διακριτών χώρων», είπε.
 
«Η Νέα Αριστερά θα είναι αυτόνομος πολιτικός παίκτης και παλεύουμε για ευρύτερες συμμαχίες αλλά για να γίνουν αυτές οι ευρύτερες συμμαχίες χρειάζεται προγραμματική πρόταση και σύγκλιση η οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτή», πρόσθεσε.

Post
Πολιτική Κυριακή 19.10.2025

Μητσοτάκης για το 13ωρο: Fake news της αντιπολίτευσης – Τι ανέφερε στην εβδομαδιαία ανάρτησή του

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: «Καλημέρα! Καθώς έκλεισε ακόμα μία παραγωγική εβδομάδα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα που έγιναν πράξη. Ξεκινώ από

Post
Πολιτική Σάββατο 18.10.2025

Μαρινάκης: Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι υπεράνω διαμαρτυριών – Τι αλλάζει με τη νέα ρύθμιση

Η τροπολογία ορίζει ότι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στον περιβάλλοντα χώρο του Συντάγματος δεν θα επιτρέπεται καμία διαμαρτυρία, διαδήλωση, ανάρτηση πανό, γκράφιτι ή άλλο είδος δημόσιας έκφ

Post
Πολιτική Σάββατο 18.10.2025

Β. Κικίλιας: «Η ναυτιλία χρειάζεται διεθνείς κανόνες αποδεκτούς από όλους και όχι τιμωρητικούς μηχανισμούς»

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας Νησιώτικης Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της 2ης Έκτακτης Συνόδου της Επιτροπής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Ι