Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 14:49 Βλέπω/Ακούω

Με τους δημάρχους του νομού Πέλλας συναντήθηκε η Αηδονά

Με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας συναντήθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιοχή. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Έδεσσας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής, Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης και Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.
 
«Με ξεχωριστή χαρά συναντήθηκα με τους δημάρχους της Πέλλας στο Διοικητήριο, ένα εμβληματικό κτίριο για την Έδεσσα, το οποίο σύντομα θα αναβαθμίσουμε ενεργειακά μέσω του ΕΣΠΑ. Η συνεργασία μας με τους δήμους της Πέλλας, όπως και με το σύνολο των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι υποδειγματική. Σε μια εποχή που οι προκλήσεις συνολικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολυδιάστατες, ενώνουμε δυνάμεις, για να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συμπολιτών μας μέσα από έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και μέσα από παρεμβάσεις που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο και πολλαπλασιαστικά οφέλη», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Δήμαρχοι συνεχάρησαν την κ. Αηδονά για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστεί με τον ίδιο ουσιαστικό τρόπο προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πρόοδο σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής.
 
«Η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου αποτελεί μόνον ένα από τα σημαντικά έργα που υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή της Πέλλας. Προχωρούμε, συγχρόνως, στην αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομειακών Μονάδων Έδεσσας και Γιαννιτσών και στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, ενώ χρηματοδοτούμε και τη συνέχιση λειτουργίας κοινωνικών δομών που επιτελούν ένα σπουδαίο έργο. Επιπλέον, υλοποιούμε μείζονες παρεμβάσεις στους τομείς της αντιπλημμυρικής θωράκισης, της πολιτικής προστασίας αλλά και του πολιτισμού και του τουρισμού καθώς και σειρά μικρών και μεγάλων έργων, που βελτιώνουν τις υποδομές, αναβαθμίζουν την περιοχή και διαμορφώνουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης στην Έδεσσα θα ήθελα να επανέλθω και σε μία από τις κορυφαίες διεκδικήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και των φορέων της Πέλλας και της τοπικής κοινωνίας. Είναι αίτημα πρώτης γραμμής για εμάς προς το αρμόδιο Υπουργείο η ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης της Έδεσσας με τη Θεσσαλονίκη μέσω ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Έχουμε δώσει κοινούς αγώνες για το θέμα αυτό, Περιφέρεια και τοπικοί φορείς, ώστε να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία, καθώς η Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της Κεντρικής Μακεδονίας που δεν συνδέεται μέσω αυτοκινητοδρόμου με τη Θεσσαλονίκη», επεσήμανε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Έδεσσα, η κ. Αηδονά παρέστη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε. Πέλλας, ενώ νωρίτερα το πρωί επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 21.08.2026

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας Οινοποιείου Παλιανής

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της ότι η λειτουργία του Οινοποιείου Παλιανής αναστέλλεται προσωρινά, λόγω του χαμηλού βαθμού ωρίμανσης των οινοσταφύλων. Οι παραγωγοί θα ενημ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 21.08.2026

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λήγει σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 23:59, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-2027». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 20.08.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Με νέες σημειακές παρεμβάσεις, θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά και το Παλαιό Φάληρο – Με σχέδιο και συνέπεια χτίζουμε αντιπλημμυρική ασπίδα στο Λεκανοπέδιο»

Τη σύμβαση για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, με κατασκευή αγωγών και φρεατίων ομβρίων υδάτων σε διάφορα σημεία εντός των ορίων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής