Image
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 14:34 Βλέπω/Ακούω

Αγγελούδης: Χρειάζονται άνθρωποι που αγαπούν την πόλη και κάνουν επενδύσεις όπως ο Ιβάν Σαββίδης

Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από ιδιωτικές επενδύσεις και από επενδυτές όπως ο μεγαλομέτοχος του Λιμανιού, Ιβάν Σαββίδης, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Μιλώντας στον στον Flash 99,4 και στον Δημήτρη Συρμάτση ο δήμαρχος απέδωσε την καθυστέρηση σε κάποια έργα του Λιμανιού, στο γεγονός ότι δεν έχει ακόμα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για το master plan του ΟΛΘ.
 
Η απάντηση του δημάρχου στη σχετική ερώτηση έχει ως εξής:
 
«Το Λιμάνι μπορεί να είναι η βασική ατμομηχανή που θα “σύρει” την ανάπτυξη της πόλης. Για τον λόγο αυτό, έχω πει, ότι είναι απαραίτητα να γίνουν δύο έργα: Το ένα έργο που κάνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η επέκταση του 6ου προβλήτα (ένα έργο το οποίο κι αυτό, μετά το Μετρό, έχει καταντήσει να γίνει γεφύρι της Άρτας) και ένα δεύτερο έργο που αφορά τη σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού, για να μπορούν να “φεύγουν” τα φορτία κατευθείαν προς Βορρά (Βουλγαρία, Σκόπια, Σερβία, Νοτιοανατολική Ευρώπη). Αυτή η ανάπτυξη είναι μια ανάπτυξη που είναι κρίσιμη για την πόλη.
 
Το έργο αυτό, όπως έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη, έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Οφείλω, βέβαια, να πω ότι ο επενδυτής και μέτοχος, ο Ιβάν Σαββίδης, για την καθυστέρηση αυτή δεν έχει ευθύνη. Φταίει το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα για το master plan του Λιμανιού που πρέπει να γινει για να ξεκινήσει το έργο, δεν έχει υπογραφεί ακόμη. Η ενημέρωσή μου είναι ότι έχει ήδη γίνει επεξεργασία από το ΣτΕ και πρέπει να υπογραφεί από 3 υπουργεία και να πάρει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος.
 
Μετά από αυτό, ο μέτοχος, δηλαδή το management του Λιμανιού, πρέπει να ξεκινήσει το έργο. Αλλά με αφορμή αυτή την επένδυση από τον μεγαλομέτοχο του Λιμανιού, νομίζω ότι η πόλη έχει ανάγκη να έρθουν επενδυτές, όπως αυτός που ανέφερα. Έχει ανάγκη από ιδιωτικές επενδύσεις. Όπως αυτές που έγιναν και από τον μεγαλομέτοχο του Λιμένος. Γιατί, κακά τα ψέματα, πέρα από τα δημόσια έργα χρειάζονται και άνθρωποι που να αγαπούν την πόλη, να δουν την αναπτυξιακή τους προοπτική και να επενδύσουν με ίδια κεφάλαια».

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 29.12.2025

Σε τροχιά υλοποίησης η ανακαίνιση του Γηπέδου Μελισσίων «Κ. Τσιμπρικίδη»:32

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται ένα σημαντικό έργο αθλητικών υποδομών στον Δήμο Πεντέλης, με την ανακαίνιση του Γηπέδου Μελισσίων «Κ. Τσιμπρικίδη», που αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 29.12.2025

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική φωτίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη - Η αλλαγή του χρόνου είναι πάντα μια στιγμή ελπίδας και αυτή τη στιγμή θα τη ζήσουμε μαζί!»

Αν έχετε κάνει ήδη κάποια σχέδια για την Πρωτοχρονιά, μάλλον ήρθε η ώρα να τα αναθεωρήσετε! Και αυτό, γιατί η Περιφέρεια Αττικής έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για κάθε ηλικία και γι

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 29.12.2025

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Εκπνέει η προθεσμία την Τετάρτη – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 100%

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2026, καθώς περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους έως και την Τετάρτη 3