Image
Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025 22:03 Εκτός Ελλάδος

Η Πολωνία δεν έδωσε άδεια διέλευσης στο σλόβακικό αεροπλάνο που πετούσε για τη Ρωσία

Οι Αρχές της Πολωνίας δεν επέτρεψαν σε αεροσκάφος που μετέφερε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από τη Σλοβακία και είχε προορισμό τη Μόσχα να περάσει από τον εναέριο χώρο της. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας Τίμπορ Γκάσπαρ, που είναι και αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θέματα των συζητήσεων που θα είναι στη Μόσχα ήταν η προμήθεια φυσικού αερίου στη Σλοβακία και ο πόλεμος στην Ουκρανία . Το αεροσκάφος κινήθηκε τελικά μέσω της Τσεχίας και της Γερμανίας για να παρακάμψει την Πολωνία.
Υπενθυμίζεται ότι η Σλοβακία απείλησε να εμποδίσει τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία εάν δεν επαναληφθεί η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους, κάτι για το οποίο προειδοποίησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.
 
Ο Φίτσο δήλωσε επίσης ότι η χώρα του ενδέχεται να σταματήσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κίεβο, να αλλάξει το σύστημα καταβολής επιδομάτων στους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Σλοβακία ή να σταματήσει την επείγουσα παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία.

Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 18.06.2026

ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου

Οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν υπέγραψαν εξ αποστάσεως το βράδυ της Τετάρτης διμερή συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο της συμφωνί

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 10.06.2026

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά την κατάρριψη αμερικανικού Apache – Πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράν και ιρανική απάντηση

Νέο κύμα έντασης στη Μέση Ανατολή προκαλεί η κατάρριψη αμερικανικού επιθετικού ελικοπτέρου Apache που πραγματοποιούσε περιπολία στα Στενά του Ορμούζ. Η Ουάσιγκτον απάντησε με πλήγματα σε σχεδόν 20 στό

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 01.06.2026

Παρέμβαση Τραμπ για Μέση Ανατολή: «Συμφωνήθηκε παύση εχθροπραξιών — Δεν πάνε στρατεύματα στη Βηρυτό»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής μετά από άμεση παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχ