Image
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025 13:53 Πολιτική

Μπελέρης: Με το μυαλό στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο η εκδήλωση που πραγματοποίησε στα Ιωάννινα

Με τη σκέψη στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης, με θέμα «Βορειοηπειρωτικός και Κυπριακός Ελληνισμός συναντώνται στα Ιωάννινα», παρουσία εκατοντάδων πολιτών που κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα του Grand Serai Hotel. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ως κεντρικοί ομιλητές ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΕΛΚ, κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο τ. Υπουργός Επικρατείας, κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Βουλευτής ΝΔ, κ. Άγγελος Συρίγος.
 
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, αρχικά σημείωσε ότι «Σήμερα, ωστόσο, θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω διαφορετικά από ό,τι θα ήθελα. Να ξεκινήσω από τη βαριά σκιά που πλανάται πάνω από τον τόπο μας και έχει εγκατασταθεί αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, το οποίο και επισκέφθηκα χθες. Εκεί δηλαδή που δίνει τον δικό του αγώνα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος. Ένας πεφωτισμένος κληρικός και άνθρωπος που ανέστησε από τις στάχτες την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Είχα την τιμή να με επισκεφθεί στο κελί στις 15 Αύγουστου του 2023 στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Από εκείνην την στιγμή δεν ένιωσα ούτε για ένα λεπτό μόνος, είχα συντροφιά όχι μόνο την εικόνα που μου χάρισε, αλλά και τα σοφά του λόγια όλο αγάπη, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όσους με κρατούσαν αδίκως δέσμιο».
 
Εν συνεχεία, σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας τόνισε: «Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο του κυρίου Ράμα. Η ΕΕ, το κοινό μας σπίτι, έχει κανόνες. Για να διαβεί αυτό το ευρωπαϊκό μονοπάτι, η Αλβανία θα πρέπει να υιοθετήσει το πρότυπο της Κύπρου, η οποία άνοιξε τα ενταξιακά κεφάλαια και προχώρησε στηριζόμενη στις δυνάμεις της. Όχι με το έτσι θέλω, αλλά με σεβασμό απέναντι στον λαό της και τα αιτήματα του. Και όχι με τρόπο που να αλλοίωνε τη θέληση τους ή να ξυπνούσε τα αντιδυτικά τους αισθήματα. Και κυρίως χωρίς ψυχροπολεμικές λογικές. Δίχως τη λογική της μαριονέτας μεγαλύτερων κρατών που παρομοιάζεται μόνο με πιόνι στη σκακιέρα. Αν η Αλβανία δεν κάνει τα απαιτούμενα βήματα, έχουν γνώση οι φύλακες. Είμαστε το μόνος έθνος που έχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύο υπογραφές, δύο κράτη, αλλά μία κοινή πορεία και ενιαία σκέψη. Διαχρονικά λειτουργούμε ως ένα και έτσι θα συνεχίσουμε. Ο Ελληνισμός, σήμερα, είναι πολύ πιο ισχυρός και μαζί του δεν μπορεί να παίξει κανείς».
 
Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής ΝΔ και πρ. Υπουργός, κ. Μαρία Κεφάλα, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Σεραφείμ Λιάπης, ο πρ. Υπουργός, κ. Λευτέρης Οικονόμου, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

Post
Πολιτική Τρίτη 14.10.2025

Οι δεσμεύσεις του Υπουργείου στον Χάρη Μαμουλάκη για τους σεισμόπληκτους της περιοχής του Αρκαλοχωρίου

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Τομεάρχη Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστα

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.10.2025

Κ. Γκιουλέκας: «Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα νομοτελειακά θα πρωταγωνιστήσουν»

Τον καίριο ρόλο που έχει διαδραματίσει διαχρονικά το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και τον εξίσου σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα ως συντονιστικό υπουργείο για την ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χ

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.10.2025

Τοποθέτηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επικεί