Image
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 18:33 Εκτός Ελλάδος

Μόσχα: Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί με εφαρμογή των προτάσεων Πούτιν

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά την Ουκρανία και ότι χρειάζεται να εφαρμοστούν οι προτάσεις του ίδιου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για το πώς να τερματιστεί η σύγκρουση. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε τα σχόλια αυτά αφού ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή που ζήτησε άμεση κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για να τερματιστεί αυτή «η τρέλα».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που πιέζει για να λάβει η χώρα του πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, απάντησε στα σχόλια του Τραμπ λέγοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται ουσιαστικές εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι όποιος πιστεύει ότι η Ρωσία θα κάνει παραχωρήσεις στην Ουκρανία έχει είτε κοντή μνήμη, είτε περιορισμένη γνώση του θέματος. “Χρειάζεται να εφαρμοστούν οι προτάσεις του Πούτιν για ειρήνη”, δήλωσε η ίδια.
 
Ο επικεφαλής του Κρεμλίνου έχει πει ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ότι η Ρωσία χρειάζεται το σύνολο των εδαφών από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που ο ίδιος δηλώνει ότι τώρα αποτελούν τμήμα της Ρωσίας, προκειμένου να υπάρξει ειρήνη. Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τους οικισμούς Νταρίνο και Πλιόχοβο στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα την αναφορά αυτή.

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 03.05.2026

Τραμπ: «Η νέα ιρανική πρόταση είναι απαράδεκτη» – Νέες δηλώσεις για Νετανιάχου και τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ισραηλινό ειδησεογραφικό δίκτυο Kan News ότι μελέτησε τη νέα πρόταση του Ιράν και τη χαρακτήρισε «απαράδεκτη». Η δήλωση με

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 03.05.2026

Τραμπ: «Θα μελετήσω» νέα πρόταση του Ιράν για επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι σκοπεύει να «μελετήσει» νέα πρόταση του Ιράν για την επίλυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, λίγες ημέρες αφότου απέρριψε προηγούμε

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 02.05.2026

Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα παρά την εκεχειρία

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οκτώ άνθρωποι &