Image
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024 18:25 Βλέπω/Ακούω

Σκότωσαν παράνομα δύο ζαρκάδια στη Σιντική Σερρών – Καταδίωξη, πρόστιμα και δύο συλλήψεις

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν στελέχη της θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, στην Κερκίνη, του δήμου Σιντικής Σερρών. Συγκεκριμένα, υπήρξε καταγγελία παράνομη θήρα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής σε περιοχή του δήμου Σιντικής και τα στελέχη θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα που δεν κατείχαν άδειες θήρας και είχαν σκοτώσει παράνομα δύο ζαρκάδια.
 
Οι δράστες, επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ η επιχείρηση έλαβε χώρα υπό συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης. Οι παραβάτες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και συντάχθηκαν οι σχετικές μηνύσεις. Οι παραβάσεις που καταγράφηκαν ήταν α) θήρα ζαρκαδιού, β) θήρα ανευ αδείας, γ) θήρα νύχτα, δ) θήρα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, ε) άρνηση ελέγχου κ.α. Τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 1.750 ευρώ, ενώ οι σημαντικές παραβάσεις (πλημμελήματα) , πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την κατάθεση των σχετικών μηνύσεων. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα.
 
Η ανακοίνωση της ΚΟΜΑΘ:
 
“Τη Δευτέρα 9/12/2024, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μικτό κλιμάκιο της θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ, αποτελούμενο από τους κ. Γερακούδη, Πάντσιο και Μουζενίδη, αξιοποιώντας καταγγελία για παράνομη θήρα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής σε περιοχή του Δήμου Σιντικής, (Π.Ε. Σερρών), εντόπισε και συνέλαβε δύο άτομα που δεν κατείχαν άδειες θήρας και είχαν σκοτώσει παράνομα δύο ζαρκάδια. Οι δράστες, επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή, χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ η επιχείρηση έλαβε χώρα υπό συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης. Οι παραβάτες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και συντάχθηκαν οι σχετικές μηνύσεις.
 
Οι παραβάσεις που καταγράφηκαν ήταν α) θήρα ζαρκαδιού, β) θήρα ανευ αδείας, γ) θήρα νύχτα, δ) θήρα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, ε) άρνηση ελέγχου κ.α. Τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 1.750 ευρώ, ενώ οι σημαντικές παραβάσεις (πλημμελήματα) , πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την κατάθεση των σχετικών μηνύσεων. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα. Από τα παραπάνω γίνεται προφανές πως η θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι επικρατούσες συνθήκες, επιτελεί στο ακέραιο το ρόλο της στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος”.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 04.12.2025

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 12:00, στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ - αίθουσα ΜΙΝΩΣ - οδός Υγείας αριθμ. 2). Τα θέματα ημερήσιας διάταξης (σύμ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 04.12.2025

Σημαντικά βήματα για την πρώτη «Κοιλάδα Υδρογόνου» στο νησί Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Έργου CRAVE-H2

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση της πρώτης «Κοιλάδας Υδρογόνου» στην Κρήτη βρίσκεται το ευρωπαϊκό έργο CRAVE-H2 (HORIZON 2020), με την Περιφέρεια Κρήτης να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 04.12.2025

Google Year in Search 2025: «Σεισμός τώρα» στην κορυφή των αναζητήσεων των Ελλήνων

Την καθιερωμένη ετήσια ανασκόπησή της, το Year in Search 2025, παρουσίασε η Google, αποτυπώνοντας τις αναζητήσεις που σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο ενδιαφέροντος στην Ελλάδα τη χρονιά που φεύγει. Η ει