Image
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024 14:38 Είς Υγείαν

Το 1ο Φεστιβάλ Πρόληψης «ΖΩΗ» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (vid, pics)

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ανταπόκριση από την κοινωνία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα το «1ο Φεστιβάλ Πρόληψης» που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.  

Η δράση της Περιφέρειας Κρήτης στοχεύει στη δημιουργία, ανάδειξη και υιοθέτηση πεποιθήσεων πρόληψης, μέσα από τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Απευθύνεται στην κοινωνία της Κρήτης, δίνοντας έμφαση στις νέες ηλικιακές ομάδες.

Χθες βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο στην έναρξη του Φεστιβάλ Πρόληψης παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Κρήτης και η ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα δείχνει την γεωγραφική τοποθεσία των απινιδωτών στο νησί και την σχετική πληροφόρηση στον χρήστη για την πραγματοποίηση ΚΑΡΠΑ.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτισμού και Ισότητας Γεωργία Μηλάκη, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης, η Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Ελένη Παπαδάκη, ο Αντιπρόεδρος του ΙΤΕ Δημήτρης Πλεξουσάκης, ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων.

Παράλληλα στο πλαίσιο έναρξης του Φεστιβάλ έγιναν και οι βραβεύσεις των φορέων που έχουν συμβάλει στην εφαρμογή και υλοποίηση των προγραμμάτων πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν: ο Ερυθρός Σταυρός (το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος Αντώνης Αυγερινός), το ΙΤΕ (το βραβείο παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος του ΙΤΕ Δημήτρης Πλεξουσάκης), το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης του Πανεπιστημίου Κρήτης (το βραβείο παρέλαβε η καθηγήτρια Αλεξία Παπαϊωάννου), η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης (το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Μανόλης Καρτσωνάκης), η ιατρός ακτινολόγος του Βενιζελείου νοσοκομείου Τζεραλντίνα Καββάλου όπως επίσης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την ουσιαστική στήριξη υλοποίησης του προγράμματος στην Κρήτη.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του poo.gr (Press Office Online) ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και αρμόδιος σε θέματα Υγείας – Πρόληψης και κινητών μονάδων κ. Γιώργος Πιτσούλης, ο Διευθυντής Ινστιτούτου Πληροφορικής Ι.Τ.Ε. – Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ι.Τ.Ε. κ. Δημήτρης Πλεξουσάκης, ο Επικεφαλής Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας (CeHA) κ. Δημήτρης Κατεχάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Καρδιολόγος – Διευθυντής Ε.Σ.Υ., καρδιολογική κλινική Πα.Γ.Ν.Η. – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αλέξανδρος Πατριανάκος και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας.

youtu.be/keE_oiiGPfw


Πηγή: poo.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 10.12.2025

Ξεκινά η αποστολή SMS για δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία

Με τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπεγράφη, ξεκινά η υλοποίηση δύο νέων προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρδιαγ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 09.12.2025

Διατροφή και ψυχική υγεία: Δείτε τι πρέπει να τρώμε για καλύτερη διάθεση

Η σχέση ανάμεσα στο πιάτο μας και στη ψυχική μας κατάσταση είναι πολύ πιο στενή απ’ όσο φανταζόμαστε. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι ορισμένες τροφές επηρεάζουν τη διάθεση, την ενέργε

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 06.12.2025

Χυμός πορτοκαλιού στο κρυολόγημα: Βοηθά τελικά ή το επιδεινώνει;

Τι προσφέρει ο χυμός πορτοκαλιού στον οργανισμό Ένα ποτήρι φυσικού χυμού πορτοκαλιού περιέχει περίπου 125mg βιταμίνης C, ποσότητα που καλύπτει το 100% των ημερήσιων αναγκών. Μαζί με αυτή, ο χυμός είν