Image
Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2024 09:02 Είς Υγείαν

Στη Θεσσαλονίκη τα “Μαθήματα Ζωής”: Δωρεάν εκδήλωση για την ψυχική υγεία σήμερα στη ΔΕΘ

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου τα “Μαθήματα Ζωής” έρχονται και στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της εκδήλωσης, με θέμα «Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;», είναι να αναδείξει τα ζητήματα ψυχικής υγείας και αυτογνωσίας, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ενισχύσει την ψυχική του ανθεκτικότητα και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» της ΔΕΘ-HELEXPO, με έναρξη στις 5.00 το απόγευμα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Σάββας Σαββόπουλος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Άννα Δρούζα, γνωστή για τη δέσμευσή της στην προώθηση της ψυχικής υγείας.

Στις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα, με σημαντικές επιπτώσεις στο επίπεδο του ψυχισμού μας, το ερώτημα «Τι μας εμποδίζει να ζήσουμε μια ζωή με ευχαρίστηση;» καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι γίνονται πιο ανθεκτικοί στις δυσκολίες της ζωής και να καταλάβουν πώς μπορεί να στρέφονται ακόμα και εναντίον του ίδιου του εαυτού τους ή πώς ένα σημαντικό σωματικό σύμπτωμα μπορεί να έχει άμεση σχέση με το τι νιώθουν μέσα τους.
 
Οι έρευνες δείχνουν ότι το 50% του πληθυσμού θα κάνει ένα καταθλιπτικό επεισόδιο στη ζωή του. Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα θέλαμε να είναι από δω και πέρα η ζωή μας, ώστε να την απολαμβάνουμε περισσότερο, αλλά και να μοιραστούμε τα άγχη και τους φόβους μας, τον θυμό και τις αγωνίες μας με πίστη στην αξία της ζωής. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.
 

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 25.02.2026

Χυμός «μαγικό ελιξίριο»: Ποιος χυμός βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης

Ο χυμός ροδιού είναι γνωστός για το εντυπωσιακό βαθύ κόκκινο χρώμα του, που φανερώνει την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες—ισχυρά αντιοξειδωτικά που προσφέρουν προστασία στην LDL χοληστε

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 20.02.2026

ΕΟΔΥ: Τρεις θάνατοι από γρίπη αλλά πτώση της θετικότητας την τελευταία εβδομάδα- Δύο θάνατοι από COVID-19

Πτώση συνεχίζει να καταγράφει η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα και σταθερότητα παρουσιάζει η λοίμωξη COVID-19, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 9-15 Φεβρουαρίου. Ε

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 10.02.2026

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Δήμου Διονύσου – Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι» - Ένα νέο κεφάλαιο στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου

Ο Δήμος Διονύσου και το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» διά του προέδρου του, Θεόδωρου Τσουρούλα, προχώρησαν στην επίσημη υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, σημειώ