Image
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 22:10 Πολιτική

Χρήστος Στυλιανίδης: «Έχουμε δρομολογήσει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών»

Τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών, ανέδειξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) Παναγιώτη Γιγή και την Γενική Γραμματέα της Ένωσης Ελένη Παπαδοπούλου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι τα θέματα ασφάλειας είναι ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης και επαναβεβαίωσε τη βούληση του ιδίου και του Υπουργείου για συνέχιση και ενίσχυση της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της ΠΕΠΕΝ. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι οι εκθέσεις και οι προτάσεις της Ένωσης λαμβάνονται πάντα υπόψη και είναι βοηθητικές στην προσπάθεια του Υπουργείου για αναβάθμιση της ασφάλειας στη θάλασσα. Ζήτησε, δε, την περαιτέρω συνδρομή της ΠΕΠΕΝ στην προσπάθεια αυτή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι τώρα δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του Συστήματος Χρονοθυρίδων Θαλάσσιων Λιμένων, (Sea Ports Time Slots System) με ένα Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα παρακολούθησης και χρήσης, στην προσαρμογή των υπόχρεων λιμένων στον Διεθνή Κώδικα ISPS, στην αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων (επεκτάσεις και αποκαταστάσεις ζημιών λιμένων, ανακατασκευές κρηπιδωμάτων και επισκευές προβλητών, επαναφορά λειτουργικών βαθών κ.α.) και στην ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΕΠΕΝ συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καθώς και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Post
Πολιτική Πέμπτη 24.09.2026

Μ. Χνάρης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει το σχέδιο και τη βούληση να δώσει ξανά στους ανθρώπους της θάλασσας προοπτική, ασφάλεια και αξιοπρέπεια»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνησηάσκησε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,Μανόλης Χνάρης, κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρ

Post
Πολιτική Πέμπτη 24.09.2026

Άμεσες λύσεις στα προβλήματα εξυπηρέτησης μηχανικών και πολιτών από τον ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρο Παπασταύρου, μεταφέροντας στη Βουλή την από 18.09.2

Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Τσίπρας: «Ή αλλάζουμε πολιτική ή συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο»

Τα βασικά διλήμματα της επόμενης κάλπης, αλλά και την οικονομία, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι είναι πιθανότερο ο Κυριά