Image
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 11:15 Ειδήσεις

Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Απαιτούνται ανθεκτικές πολιτικές για τη διασφάλιση της Γεωργίας από τις επιπτώσεις της ξηρασίας»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις συνέπειες της παρατεταμένης ξηρασίας ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για μία μακροπρόθεσμη πολιτική ανθεκτικότητας που θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις της λειψυδρίας στην αγροτική παραγωγή ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της γεωργίας και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης, με εντονότερο την ξηρασία, είναι αισθητά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ενώ προβλέπεται να γίνουν ολοένα συχνότερα και εντονότερα. Η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί ένα φιλόδοξο στρατηγικό πρόγραμμα που ονομάζεται ΥΔΩΡ 2.0 και το οποίο περιλαμβάνει χρηματοδοτικό πλάνο που αντλεί πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μέσω του οποίου υλοποιούνται μεγάλα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα του νέου Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027 και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022.

Ωστόσο απαιτείται περισσότερη γνώση, καινοτομία, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, προκειμένου να μπορέσουν οι αγρότες να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις ειδικά της λειψυδρίας στην αγροτική παραγωγή ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της ευρωπαϊκής γεωργίας και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Ποια μέτρα θα λάβει για μια μακροπρόθεσμη πολιτική ανθεκτικότητας στο νερό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μετριαστούν οι συνέπειες της ξηρασίας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες;

2. Θα περιλαμβάνει η επόμενη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ συγκεκριμένο κεφάλαιο για το νερό καθώς και περαιτέρω μέτρα από τα υπάρχοντα για τον μετριασμό και την προσαρμογή στις ακραίες συνέπειες της κλιματικής κρίσης;»

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 15.10.2025

Δείτε ΕΔΩ αν θα σας στείλουν πρόστιμο για το αυτοκίνητο – Ενεργό το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ

Το νέο ψηφιακό σύστημα της ΑΑΔΕ διασταυρώνει αυτόματα τα στοιχεία για ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ, εντοπίζοντας όσους δεν είναι νόμιμα καλυμμένοι. Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομι

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 08.10.2025

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά η παρέμβαση: «Η ΚΑΠ είναι η ζωντανή ιστορία, η ταυτότητα της Ευρώπης. Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εγγυήθηκε την επισιτιστική ασφάλεια και τη συνοχή τη

Post
Ειδήσεις Πέμπτη 02.10.2025

Σάκης Αρναούτογλου: Η κυκλική οικονομία είναι ένα εισιτήριο για μια δίκαιη και πράσινη Ευρώπη.

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση «Από τις Ίνες στο Μέλλον: Η Επιχειρηματική Διάσταση της Κυκλικής Βιοοικονομίας», που πραγματοποιήθηκε στ