Image
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024 08:37 Γνώμες

Χανιά: Καμία συγχώνευση τμημάτων, καμία υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου

Έχουμε καταδικάσει τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών τμημάτων ως μέτρο αντιπαιδαγωγικό που θα επιφέρει την περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με θύματα τα παιδιά μας και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.
Τη νέα σχολική χρονιά, όπως όλα δείχνουν, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ξανά ως αριθμοί, καθώς στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου συγχωνεύονται τμήματα και από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κτιριακή υποδομή για 12 τμήματα και κυρίως υπάρχουν σχετικές γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ.
Και σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας μέσα στα σχολεία, ενημερωνόμαστε πως οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκκινούν διαδικασίες διώξεων απέναντι σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να μην κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία μας και να μην εμπορευματοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ακριβοπληρωμένη από τις τσέπες μας, κατά τ' άλλα δημόσια, παιδεία, με την κλήση εκπαιδευτικού από το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου. Ντροπή! Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Είμαστε στο πλευρό των γονέων και των δασκάλων μας. Ο αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών μας είναι αγώνας όλων μας!
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Διεκδικούμε:
• Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων.
• Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
• Τμήματα 15 μαθητών στο Νηπιαγωγείο, στην Α' και Β' Δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 15 μαθητές ανά κατεύθυνση ΓΕΛ και 10 ανά Εργαστήριο ΕΠΑΛ.
• Άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Καμία χαμένη διδακτική ώρα.

Post
Γνώμες Σάββατο 13.06.2026

Ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα - Η απορρύθμιση, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η εντατικοποίηση σκοτώνουν

Μία ακόμη εργαζόμενη έχασε τη ζωή της στον χώρο δουλειάς. Μία 56χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη συνεθλίβη από βιομηχανικό πλυντήριο την ώρα που εργαζόταν για το μεροκάματο. Το αίμα των εργαζομένων προστ

Post
Γνώμες Κυριακή 31.05.2026

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου διαψεύδει συμφωνία για δομή μεταναστών στις Μαλάδες – «Δεν υπογράψαμε, ούτε θα υπογράψουμε» (vid)

Τέλος στα σενάρια περί συμφωνίας για δημιουργία δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στις Μαλάδες επιχειρεί να βάλει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της ξεκα

Post
Γνώμες Πέμπτη 28.05.2026

Παραπληροφόρηση από τον ΠΟΥ για να στηρίξει ότι δεν υπάρχει κατανάλωση κρασιού χωρίς κίνδυνο για την υγεία

Για να αποκανονικοποιήσει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών γενικότερα και του κρασιού ειδικότερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βασίζεται σε επιλεκτικές επιστημονικές μελέτες και προσεγγίσεις που αφο