Image
Παρασκευή 02 Αυγούστου 2024 12:04 Πολιτική

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Θυρίδα Ναυτικού» - Ψηφιακά μέσω του "gov.gr" θα εξυπηρετούνται οι ναυτικοί για θέματα απογραφής τους

Σε λειτουργία θέτουν από σήμερα την ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Θυρίδα Ναυτικού» τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την ψηφιακή διεκπεραίωση μέσω του “gov.gr” των διαδικασιών που σχετίζονται με θέματα απογραφής ναυτικών.
Οι ναυτικοί είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους, έχουν τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης για τις ακόλουθες υπηρεσίες:
• Έκδοση Ναυτικού Φυλλαδίου
• Επαναπογραφή Ναυτικού
• Έκδοση αντιγράφου Ναυτικού Φυλλαδίου
Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με χρήση των κωδικών TaxisNet, είτε μέσω του “gov.gr” επιλέγοντας στην κατηγορία «Εργασία και Ασφάλιση» την υποκατηγορία «Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων» είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://naftiko-fylladio.ynanp.gr/.
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω εκπροσώπου, απαιτείται να υποβληθεί ψηφιακά και υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση μέσω του “gov.gr”, από την οποία να προκύπτει ρητά ότι ενεργεί εκ μέρους του ενδιαφερόμενου ναυτικού.
Η διαλειτουργικότητα των συστημάτων υλοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «e-Θυρίδα Ναυτικού», σε πρώτη φάση, θα λειτουργεί παράλληλα με το ισχύον πλαίσιο εξυπηρέτησης, με δια ζώσης παρουσία και με φυσικό φάκελο, κατόπιν προγραμματισμού ραντεβού μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «myNAFTILIA.live.gov.gr», η οποία έχει τύχει ευρείας αποδοχής. Από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι σήμερα έχει δεχθεί περισσότερα από 4.500 αιτήματα για θέματα που σχετίζονται με την απογραφή των ναυτικών.

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.07.2026

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανακοίνωσε τα 400 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της- Ποιοι συμμετέχουν από την Κρήτη

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛ.ΑΣ.) έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου της, το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 400 μέλη, σηματοδοτώντας – όπως υποστηρίζει –

Post
Πολιτική Δευτέρα 13.07.2026

Αυγενάκης: Στη Βουλή το αίτημα για δίκαιη αντιμετώπιση των συνταξιούχων χηρείας του Δημοσίου

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οι

Post
Πολιτική Κυριακή 12.07.2026

Πρωινός καφές της ΔΕΕΠ Ηρακλείου της Ν.Δ. με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρη Μαρκόπουλο

Πρωινός καφές του προεδρείου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μαρκόπουλο, που βρέθηκε στο Ηράκλειο και έλαβε μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επ