Image
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 18:57 Βλέπω/Ακούω

Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τον Δήμο Ανωγείων

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων, διοργανώνουν εσπερίδα για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024, στις 18:30 μ.μ., στην Αίθουσα Κινηματογράφου στην Πλατεία «Αρμί». Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.
Αντικείμενο της εκπαίδευσης θα αποτελέσει η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Τα ειδικότερα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι η ποιότητα του ελαιόλαδου και οι παράγοντες που την επηρεάζουν.
Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι:
Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Γιώτα Ψειροφωνιά, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, δήλωσε: «Η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί την βασική καλλιέργεια του νησιού μας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Kriti”, είναι ένα από τα πιο δυναμικά μας προϊόντα. Προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης είναι η παραγωγή ενός ποιοτικού και ανταγωνιστικού προϊόντος που θα κερδίζει όλο και περισσότερες αγορές, αλλά και μια διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών. Οι εκπαιδεύσεις αυτές ωφελούν προς αυτή την κατεύθυνση που αφορούν όλη την αλυσίδα παραγωγής, από την καλλιέργεια και το χωράφι μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν».

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 33 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Λέσβο

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Μυτιλήνης προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών (υπηκόων Τουρκίας), ηλικίας 37 και 31 ετών, για παραβάσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Από το χωράφι στο πιάτο. Η δράση για το κλίμα ξεκινά από τους μαθητές

Τη σύνδεση της τροφής με την υγεία, το περιβάλλον και το κλίμα γνώρισαν οι μαθητές του12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στοαγρόκτημα Πεσκέσι, στο Χαρασό Χερσονήσου. Την επ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των social media σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026 εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, με τίτλο «Απαγόρευση χρήσης επιγραμμικών υπηρεσιών κοινωνικής δι