Image
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 18:16 Κρητική διατροφή

Φανταστικό Μωσαϊκό Σοκολάτας

 Υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
- 150 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία των υλικών: Αρχικά, σπάσε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε μια σακούλα και να τα χτυπήσεις με έναν πλάστη ή απλά να τα σπάσεις με τα χέρια σου. Θέλουμε να είναι σε μικρά κομματάκια, αλλά όχι εντελώς θρυμματισμένα.

2. Λιώσιμο της σοκολάτας: Σε ένα μπολ, λιώσε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν επιλέξεις το μπεν μαρί, βεβαιώσου ότι το νερό βράζει σε χαμηλή φωτιά και ότι το μπολ με τη σοκολάτα δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το νερό.

3. Ανάμειξη των υλικών: Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Πρόσθεσε το κακάο και το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το μείγμα σοκολάτας στα χτυπημένα αυγά και ανακάτεψε γρήγορα. Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, ρίξε τα σπασμένα μπισκότα και ανακάτεψε καλά για να καλυφθούν με το σοκολατένιο μείγμα.

Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθέτησε το μείγμα σοκολάτας στη μέση. Δώσε στο μείγμα το σχήμα ενός κορμού χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα για να το τυλίξεις σφιχτά. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο στο εσωτερικό για επιπλέον γεύση και υφή.

4. Ψύξη: Τοποθέτησε το μωσαϊκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά. Αν βιάζεσαι, μπορείς να τον βάλεις στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Ή β΄άλτο στην κατάψυξη έτσι κι αλλιώς καθώς και με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα είναι υπέροχο

7. Σερβίρισμα: Όταν το μωσαϊκό είναι έτοιμος, αφαίρεσε τη λαδόκολλα και κόψε σε φέτες. Μπορείς να τον διακοσμήσεις με λίγη ζάχαρη άχνη ή κακάο από πάνω για επιπλέον διακόσμηση.

Tips:
-Αν θέλεις να προσθέσεις μια νότα γεύσης, μπορείς να προσθέσεις λίγο κονιάκ ή λικέρ στο μείγμα σοκολάτας.
- Μπορείς να προσαρμόσεις τη συνταγή ανάλογα με τα γούστα σου, προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και κομμάτια λευκής σοκολάτας.


Πηγή: daypress.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα