Image
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 11:29 Πολιτική

Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η Ελλάδα στα ζητήματα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων

Την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) 2023, έχει η Ελλάδα.
Ειδικότερα, η χώρα μας, όπως και η Γερμανία, αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις δράσεις, υλοποιώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπη χώρα σε κάποιες από αυτές, όπως επί παραδείγματι στην Ερασιτεχνική Αλιεία.
Πρόκειται για το επιστέγασμα συστηματικής δουλειάς που οφείλεται στους ερευνητές και το προσωπικό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΛΚΕΘΕ και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ.
Το Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων, είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοτελές πολυετές πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., ώστε να τεκμηριώνονται επιστημονικά οι επιλογές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Το κοινό Κοινοτικό Πλαίσιο, στόχο έχει τη συλλογή δεδομένων, απαραίτητων για την αξιολόγηση της κατάστασης των ιχθυαποθεμάτων, την αποδοτικότητα των διαφόρων τμημάτων του τομέα και των επιπτώσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στο οικοσύστημα.
Πηγή χρηματοδότησης είναι το Ενιαίο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Post
Πολιτική Πέμπτη 12.03.2026

Στη Βουλή φέρνει ο Χάρης Μαμουλάκης τη φημολογούμενη αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, την προειδοποιητική επιστολή τουΔήμου Μινώα Πεδιάδαςαναφορικά με τη φημολογούμενη αναστολή

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος, η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε απόψε στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το γλαύκωμα – μία από

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Αύριο η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη για το ΝΟΑΚ- Απαντά ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος

Το ζήτημα τηςυλοποίησης του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ)επαναφέρει στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου,Λευτέρης Αυγενάκης, με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομ