Image
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 11:29 Πολιτική

Πρωτοπόρα στην Ευρώπη η Ελλάδα στα ζητήματα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων

Την καλύτερη αξιολόγηση μεταξύ των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υλοποίηση του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) 2023, έχει η Ελλάδα.
Ειδικότερα, η χώρα μας, όπως και η Γερμανία, αξιολογήθηκε θετικά σε όλες τις δράσεις, υλοποιώντας ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπη χώρα σε κάποιες από αυτές, όπως επί παραδείγματι στην Ερασιτεχνική Αλιεία.
Πρόκειται για το επιστέγασμα συστηματικής δουλειάς που οφείλεται στους ερευνητές και το προσωπικό του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και του ΕΛΚΕΘΕ και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ.
Το Εθνικό Πρόγραμμα Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων, είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αυτοτελές πολυετές πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε., ώστε να τεκμηριώνονται επιστημονικά οι επιλογές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
Το κοινό Κοινοτικό Πλαίσιο, στόχο έχει τη συλλογή δεδομένων, απαραίτητων για την αξιολόγηση της κατάστασης των ιχθυαποθεμάτων, την αποδοτικότητα των διαφόρων τμημάτων του τομέα και των επιπτώσεων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στο οικοσύστημα.
Πηγή χρηματοδότησης είναι το Ενιαίο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Post
Πολιτική Παρασκευή 02.01.2026

Νίκος Ταχιάος: «Με την Παραχώρηση θα φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους χρήστες του δρόμου, αλλά και για τις περιοχές τις οποίες διασχίζει η Εγνατία Οδός»

Στις εγκαταστάσεις των διοδίων Ωραιοκάστρου βρέθηκε, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, μαζί με στελέχη της «Νέα Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Post
Πολιτική Πέμπτη 01.01.2026

Γάμος στην οικογένεια Μητσοτάκη: Η πρόταση στον αέρα και το μονόπετρο της Σάκκαρη

Η πρόταση γάμου που έγινε τα Χριστούγεννα και το ραντεβού για το 2027. Η τρυφερή ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι εικόνες από την Αυστραλία που "πρόδωσαν" το μυστικό. Ένας πρωτοχρονιάτικ

Post
Πολιτική Πέμπτη 01.01.2026

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νικήτα Κακλαμάνη

Τις ευχές του για το 2026 έστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης μέσω μηνύματος που απηύθυνε, λέγοντας: “Ελληνίδες και Έλληνες, με ρίζα ή με ψυχή στην Ελλάδα,