Image
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 13:57 Αθλητικά

Αυλαία στις φετινές δράσεις της ΕΤΑΒΕ στο πλαίσιο του #MeTae για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Η Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) ολοκληρώνει με επιτυχία το έργο MeTae, κάνοντας μια αναδρομή στις δράσεις της κατά τον τελευταίο χρόνο. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές δραστηριότητες, ξεχωρίζει η συμμετοχή της ΕΤΑΒΕ για ακόμα μια χρονιά στο 14ο Hereya Open Tournament, που διεξήχθη στη Σόφια.
Το Hereya Open αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις Ταεκβοντό στην Ευρώπη, προσελκύοντας αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση όχι μόνο επέτρεψε στους αθλητές μας να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο, αλλά μας έδωσε επίσης την ευκαιρία να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να προωθήσουμε τις αρχές του έργου MeTae.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, οι αθλητές της ΕΤΑΒΕ διακρίθηκαν σε διάφορες κατηγορίες, αποδεικνύοντας την τεχνική τους κατάρτιση και το αγωνιστικό τους πνεύμα. Επιπλέον, η ΕΤΑΒΕ εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία για να μοιραστεί τις κατευθυντήριες οδηγίες και το σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων (gender plan and guide for coaches) με προπονητές και αθλητές, ενισχύοντας έτσι τη διάδοση των βασικών αρχών του MeTae.
«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές, προπονητές, γονείς και συνεργάτες που υποστήριξαν την αποστολή και συνέβαλαν στην επιτυχία της ομάδας. Ανυπομονούμε για τις μελλοντικές μας δραστηριότητες και την περαιτέρω προώθηση των αξιών του MeTae», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΒΕ, Χρήστος Μανώλης.
Το πρόγραμμα #METAE

Το πρόγραμμα MeTae αφορμάται από το ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα #Metoo ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση αλλά και στη βία οποιασδήποτε μορφής. Δημιουργώντας το δικό μας hashtag #MeTae στοχεύουμε στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του αθλήματος του Taekwondo.

Απώτερος στόχος είναι:
● Η ευαισθητοποίηση των αθλητριών και αθλητών κατά της έμφυλης βίας και η καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων στο χώρο του αθλητισμού.
● Η πραγματοποίηση ψηφιακής καμπάνιας πανευρωπαϊκής εμβέλειας.
● Η εκπαίδευση των επαγγελματιών των αθλητικών οργανώσεων, για την αναγνώριση και ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών.

Post
Αθλητικά Τρίτη 23.07.2024

Nέα υπέρβαση Αγγελόπουλων - Μετά τα 20 εκατ. σε Βεζένκοφ, φέρνουν και ΝΒΑερ

Ο Βούλγαρος σταρ γυρίζει πίσω σε έναν Ολυμπιακό με ρόστερ που θα είναι φαβορί για Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα. Ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη κίνηση στο Λιμάνι και ποιοι φεύγουν... Τα ευχάριστα νέα γι

Post
Αθλητικά Τρίτη 23.07.2024

Καθάρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και κράτησε με ηγεμονικό συμβόλαιο τον Ελ Κααμπί

Μία από τις πιο σημαντικές εκκρεμότητες του κατόχου του Κόνφερενς για τη νέα χρονιά ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του αρχισκόρερ, Αγιούμπ Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρ

Post
Αθλητικά Παρασκευή 19.07.2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου στο Παρίσι, καθώς 10.500 αθλητές θα διαγωνιστούν με στόχο να πάρουν στα χέρια τους τα πολυπόθητα μετάλλια. Διαβάστε 10 πράγματα που πρέπε