Image
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 13:57 Αθλητικά

Αυλαία στις φετινές δράσεις της ΕΤΑΒΕ στο πλαίσιο του #MeTae για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Η Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) ολοκληρώνει με επιτυχία το έργο MeTae, κάνοντας μια αναδρομή στις δράσεις της κατά τον τελευταίο χρόνο. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές δραστηριότητες, ξεχωρίζει η συμμετοχή της ΕΤΑΒΕ για ακόμα μια χρονιά στο 14ο Hereya Open Tournament, που διεξήχθη στη Σόφια.
Το Hereya Open αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις Ταεκβοντό στην Ευρώπη, προσελκύοντας αθλητές υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση όχι μόνο επέτρεψε στους αθλητές μας να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο, αλλά μας έδωσε επίσης την ευκαιρία να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να προωθήσουμε τις αρχές του έργου MeTae.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, οι αθλητές της ΕΤΑΒΕ διακρίθηκαν σε διάφορες κατηγορίες, αποδεικνύοντας την τεχνική τους κατάρτιση και το αγωνιστικό τους πνεύμα. Επιπλέον, η ΕΤΑΒΕ εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία για να μοιραστεί τις κατευθυντήριες οδηγίες και το σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων (gender plan and guide for coaches) με προπονητές και αθλητές, ενισχύοντας έτσι τη διάδοση των βασικών αρχών του MeTae.
«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές, προπονητές, γονείς και συνεργάτες που υποστήριξαν την αποστολή και συνέβαλαν στην επιτυχία της ομάδας. Ανυπομονούμε για τις μελλοντικές μας δραστηριότητες και την περαιτέρω προώθηση των αξιών του MeTae», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΒΕ, Χρήστος Μανώλης.
Το πρόγραμμα #METAE

Το πρόγραμμα MeTae αφορμάται από το ανεξάρτητο κοινωνικό κίνημα #Metoo ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση αλλά και στη βία οποιασδήποτε μορφής. Δημιουργώντας το δικό μας hashtag #MeTae στοχεύουμε στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του αθλήματος του Taekwondo.

Απώτερος στόχος είναι:
● Η ευαισθητοποίηση των αθλητριών και αθλητών κατά της έμφυλης βίας και η καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων στο χώρο του αθλητισμού.
● Η πραγματοποίηση ψηφιακής καμπάνιας πανευρωπαϊκής εμβέλειας.
● Η εκπαίδευση των επαγγελματιών των αθλητικών οργανώσεων, για την αναγνώριση και ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών.

Post
Αθλητικά Τετάρτη 04.03.2026

Σήμερα τα εξ αναβολής παιχνίδια στη Super League: ΠΑΟ-ΟΦΗ και ΠΑΟΚ- Κηφισιά

Δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις για ξεχωριστές αγωνιστικές περιλαμβάνει το σημερινό (4/3) πρόγραμμα της Super League. Στις18:00 μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται τον ΟΦΗ για τη

Post
Αθλητικά Τετάρτη 04.03.2026

Έφυγε από τη ζωή ο προπονητής Βασίλης Δανιήλ

Σε ηλικία 88 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Βασίλης Δανιήλ, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής προπονητικής σκηνής. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 16:00, στον Ιερό Ναό Αγίων

Post
Αθλητικά Τρίτη 03.03.2026

Πέθανε ο ιστορικός παράγοντας του ΟΦΗ Γιώργος Καραντινός

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός παράγοντας του ΟΦΗ Γιώργος Καραντινός, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια του συλλόγου και την κοινωνία του Ηράκλειο. Ο Καραντινός υπήρξε από τις πιο χαρα