Image
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 16:00 Κρητική διατροφή

Ξεκινάει τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου η Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2024 με συμμετοχή αντιπροσωπευτικών της κρητικής διατροφής και χειροτεχνίας επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Κρήτης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης και φορείς και συλλογικότητες του τόπου μας, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες, κλπ.
Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Μανώλης Ψαρουδάκης αναφέρθηκε στην αντιπροσωπευτικότητα των εκθετών, ως προς τα σημαντικές κατηγορίες της αγροδιατροφικής παραγωγής της Κρήτης οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη φετινή Γιορτή συγκεκριμένα συμμετέχουν:
• Επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου: οι εταιρείες ΕΥΟΣΜΟς ΑΕ της οικογένειας Μανωλάκη και ZERO ONE της οικογένειας Καλιγιάννη.
• Οι δύο μεγάλες ενώσεις παραγωγών του Ρεθύμνου, με έμφαση στα τυροκομικά προιόντα : ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης ΄΄Ενωση Α.Σ.Ρ.΄΄ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου.

• Παραγωγοί Μελιού και ένας συνεταιρισμός Παραγωγών: οι Σαρτζετακης Θεοδωρος, Ορφανουδάκης Νικόλαος, Παναγιωτάκης Μάρκος, Γιανναδάκης Νικόλαος, Ψαθάκης και όπως κάθε χρονιά ο Μελισσοκομικος Συλλογος Ρεθυμνης «Μελιτευς»
• Εταιρείες παραγωγής κρασιού και αποσταγμάτων της οικογένειας Κουρκουλού και της Οικογένειας Παραγιουδάκη καθώς και το δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης.
• Παραγωγοί από όλη την Κρήτη στους λοιπούς τομείς της διατροφικής μας παραγωγής, οι εξής: Agrecofarms, Creta Carob, Aloe Star, ΡΟΓΔάκι - 100% φυσικος, βιολογικος χυμος , Ζυμαρικά Μαγγίρι, Σφακιανόπιτα – Κατσούλη, Α&Ω Κιβωτός, συσκευασμένα Ροφήματα Assado, Ξυλόφουρνος Μυστράκη.
• Αντιπροσωπευτική συμμετοχή δημιουργών, καλλιτεχνών και χειροτεχνών του Ρεθύμνου.
• Παρουσία και συμμετοχή 15 Φορέων, συλλόγων, και εκπρόσωπων κοινωνικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου.
Η Γιορτή αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, αποτελώντας αναπτυξιακό εργαλείο καθώς επίσης και μια μοναδική ευκαιρία για την αντιπροσωπευτική παρουσία της τοπικής μας παραγωγής και αξιοποίησης των δυνατοτήτων για εξωστρέφεια της κρητικής αγροδιατροφικής και χειροτεχνικής παραγωγής: https://cretandietfestival.gr/

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 08.12.2025

Η ελληνική σαλάτα που ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου – Και δεν είναι η χωριάτικη

Η διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της ελληνικής κουζίνας, η οποία συνεχίζει να ξεχωρίζει μέσα από την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών της. Ο ντάκος κατάφερε να ξεπεράσ

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 08.12.2025

Taste Atlas: Το ελληνικό πιάτο που «εκτόξευσε» την ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως

Τη νέα παγκόσμια κατάταξη για τις καλύτερες κουζίνες του 2025-26 δημοσίευσε το Taste Atlas, με την Ελλάδα να κατακτά τη 2η θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς και επιβεβαιώνοντας τη σταθερή

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική