Image
Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 15:05 Τουρισμός

Πάνω από 535.000 αιτήσεις για 900.000 voucher κοινωνικού τουρισμού – παραμένει ανοικτή η πλατφόρμα για παρόχους

Συνολικά υποβλήθηκαν 535.684 αιτήσεις για 899.892 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου 2024 και θα αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του προγράμματος έχει τετραπλασιαστεί την τελευταία 5ετία.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Οι αιτήσεις παρόχων υποβάλλονται μέσω gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

Post
Τουρισμός Τετάρτη 24.06.2026

Ρουμάνοι Τουριστικοί Πράκτορες σε Λέσβο και Χίο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την περαιτέρω προβολή των νησιών της σε διεθνείς αγορές, συμμετείχε στη διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωση

Post
Τουρισμός Τετάρτη 24.06.2026

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση WARSAW FOOD EXPO 2026 στη Βαρσοβία

Με θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «Warsaw Food Expo 2026», μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις του αγροτοδιατροφικ

Post
Τουρισμός Τετάρτη 17.06.2026

Έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης για την περίφραξη της Κρήνης Μοροζίνι (vid)

Σφοδρές αντιδράσεις εκφράζει ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης για την απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου να προχωρήσει στην περίφραξη της ιστορικής