Image
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 17:31 Γυναίκα

Διώξε τα κουνούπια από το σπίτι σου με το φυτό που μισούν

 Αν είσαι επιρρεπής στο να σε τσιμπάνε τα κουνούπια τότε είναι λογικό πως όσο η θερμοκρασία αυξάνεται τόσο διογκώνεται και ο τρόμος σου.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει η προοπτική του ύπνου με τα παράθυρα ανοιχτά είναι μονίμως ελκυστική όταν δεν ανοίγουμε τον κλιματισμό. Και δυστυχώς δεν έχουν όλα τα σπίτια σίτα.

Για όσους τώρα είναι μαγνήτες κουνουπιών, το επικείμενο καλοκαίρι μπορεί να αποτελέσει πηγή ανησυχίας. Αν είσαι κι εσύ ένας τέτοιος μαγνήτης μη φοβάσαι, ένας λάτρης της κηπουρικής από την Miller Flowers σε σκέφτηκε και μοιράστηκε στο TikTok μια φυσική λύση για να κρατήσει τα τσιμπήματα των ενοχλητικών αυτών εντόμων μακριά. Ειδικότερα, ο κηπουρός προτείνει τη φύτευση Citronella, ενός αειθαλή θάμνου που εκπέμπει ένα φρέσκο άρωμα λεμονιού, κάνοντας το σπίτι λιγότερο ελκυστικό για τα κουνούπια.

Αυτά τα φυτά που αγαπούν τον ήλιο χρειάζονται έξι ή περισσότερες ώρες ηλιακού φωτός καθημερινά, αλλά μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν σε εσωτερικούς χώρους αν τοποθετηθούν σε ένα ηλιόλουστο σημείο. Ο TikToker ανέφερε επίσης το λεμονόχορτο και τη λεβάντα ως άλλα φυτά που απωθούν τα κουνούπια. «Έχω επίσης ακούσει ότι η μέντα, το κατιφέ, το αρωματικό γεράνι και το μελισσόχορτο βοηθούν επίσης στην απώθηση των κουνουπιών» είπε χαρακτηριστικά.

Ένας χρήστης του TikTok τον επιβεβαίωσε: «Το λεμονόχορτο γύρω από την αποθήκη μας έχει κάνει θαύματα. Δεν υπάρχουν πλέον κουνούπια». Ωστόσο, ένας άλλος χρήστης μοιράστηκε τη λιγότερο επιτυχημένη εμπειρία του: «Έχω ένα τεράστιο φυτό λεβάντας και citronella στη μικρή μου βεράντα και εξακολουθούνε να μας πίνουν το αίμα και να μας τρώνε ζωντανούς». Ενώ κάποιος άλλος σημείωσε ότι το λεμονόχορτο λειτουργεί μόνο όταν «το σπάτε και αφήνετε το άρωμα να βγει».

Ενώ τα φυτά αυτά διαθέτουν ιδιότητες απώθησης κουνουπιών, ο ομότιμος καθηγητής Εντομολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, Joel Coats PhD, εξηγεί ότι αυτό δεν αποτρέπει αυτόματα τα κουνούπια από το να μας τσιμπήσουν, αναφέρει η Express. «Τα φυτά αυτά έχουν ενώσεις που εμποδίζουν τα έντομα να τραφούν από αυτά, αλλά δεν τις απελευθερώνουν στον αέρα», τόνισε.

Για το λόγο αυτό, ο καθηγητής Coats υποστηρίζει τη χρήση απωθητικού ως την καλύτερη προστασία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

queen.gr
Post
Γυναίκα Τρίτη 11.06.2024

Στην τελετή της Association Femmes d'Europe η Πρόεδρου του "Συνδέσμου" Μαίρη Παχιαδάκη

H Πρόεδρος του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» Μαίρη Παχιαδάκη συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη από την Ελλάδα στην πανηγυρική τελετή παρουσίασης των Έ

Post
Γυναίκα Δευτέρα 10.06.2024

Διώξε τα κουνούπια από το σπίτι σου με το φυτό που μισούν

Αν είσαι επιρρεπής στο να σε τσιμπάνε τα κουνούπια τότε είναι λογικό πως όσο η θερμοκρασία αυξάνεται τόσο διογκώνεται και ο τρόμος σου. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει η προοπτική του ύπνου με τα παρ

Post
Γυναίκα Δευτέρα 10.06.2024

Είναι ok το να παρακολουθείς πού κάνει like o φίλος σου στο Internet;

Όλο και περισσότερες γυναίκες φαίνονται αποφασισμένες να απαγορεύσουν στους συντρόφους τους να τους αρέσουν οι φωτογραφίες των influencers στο Instagram και να βλέπουν συγκεκριμένα video channels. Τo