Image
Σάββατο 08 Ιουνίου 2024 23:27 Είς Υγείαν

Με σταφυλόκοκκο οι πισίνες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρικάλων – Ραγδαία η εξάπλωσή του

 Μια ιδιαίτερα άσχημη τροπή επιφύλασσαν οι τελευταίοι έλεγχοι στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρικάλων μιας και απέδειξαν ότι και η μικρή και η μεγάλη πισίνα έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο!

Για το θέμα ερωτήθηκε από το Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας ο οποίος ανέφερε ότι ο σταφυλόκοκκος αναπτύχθηκε μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. “Κάνουμε δύο φορές την εβδομάδα ελέγχους. Ο πρώτος δεν έδειξε κάτι, ο δεύτερος ωστόσο που έγινε χθες Παρασκευή, έδειξε ότι και οι δύο πισίνες έχουν μολυνθεί με σταφυλόκοκκο” είπε.

Η διαδικασία που ξεκίνησε είναι αυτή της απολύμανσης. Και αν στη μικρή πισίνα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα – εξάλλου κάθε Σαββατοκύριακο η μικρή πίσινα αδειάζει καθαρίζεται και ξαναγεμίζει- η μεγάλη δεν είναι βέβαιο πότε θα παραδοθεί προς χρήση.

“Το ζητούμενο είναι να παραδοθεί η πισίνα χωρίς πρόβλημα και ανασφάλεια για τους κολυμβητές” τόνισε ο κ. Λάππας.

Το θέμα είναι βέβαια αρκετά σοβαρό. Το Δημοτικό Κολυμβητήριο λειτουργεί με τεράστια επιβάρυνση υποδεχόμενο καθημερινά τα μέλη των αθλητικών συλλόγων και πολίτες κάθε ηλικίας από κάθε γωνιά του νομού Τρικάλων, μιας και είναι το μόνο σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Την ίδια ώρα, έχει ελλείψεις όπως για παράδειγμα χλωροποιητή με την κρίσιμη διαδικασία της χλωρίωσης να γίνεται μερικώς “με το χέρι”. Μπορεί αυτό να συντέλεσε και στην τόσο απότομη ανάπτυξη του σταφυλόκοκκου;

Ο κ. Λάππας δεν το επιβεβαιώνει αλλά δεν το αποκλείει κιόλας. Ωστόσο, το μηχάνημα του χλωροποιητή που αρκετές φορές έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί κοστίζοντας 40-50 χιλ ευρώ περίπου και τον αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα προμηθευτεί σύντομα.

Από εκεί και πέρα, πάρα πολλά παιδιά, μαθητές και μαθήτριες των αθλητικών συλλόγων βρίσκονται σε αναστάτωση. Από τη μία το θέμα δημόσιας υγείας που τους κάνει να αισθάνονται ανασφάλεια, από την άλλη τα κολυμβητικά μαθήματα που μοιραία χάνουν ενώ μάλιστα προετοιμαζόταν αυτό το διάστημα για αγώνες έρχονται να αναδείξουν ότι πλέον είναι απαράδεκτο να λειτουργεί μόλις ένα κολυμβητήριο σε ολόκληρο νομό.

Πηγή: typoskritis.gr
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 18.06.2024

Η. Μόσιαλος: «Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής»

Στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith και επικεφαλής του τμήματος δημόσιας υγ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 14.06.2024

Ποιες φυτικές τροφές συνδέονται με καρδιακή νόσο και σχετιζόμενους θανάτους

Μια διατροφή με βάση τα φυτά επαινείται για τα οφέλη της στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών. Ωστόσο, ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα εξαιρετικά επε

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 10.06.2024

Κοκκύτης: Συμπτώματα, μετάδοση – Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε

Τι είναι ο κοκκύτης; Ο κοκκύτης είναι μια άκρως λοιμώδης νόσος που οφείλεται σε βακτήριο και προσβάλλει τους πνεύμονες και τους αεραγωγούς. Ο κοκκύτης οφείλεται σε βακτήρια τα οποία υπάρχουν στο στόμ