Image
Σάββατο 08 Ιουνίου 2024 14:27 Πολιτική

Ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

 Μπορεί όταν μιλάμε για αγροτικό τομέα ο νους να πηγαίνει στην γεωργία και την κτηνοτροφία, όμως η αλιεία αποτελεί ένα εξίσου δυναμικό κομμάτι αυτού. Οι ωκεανοί, το σπίτι όχι μόνο της παγκόσμιας αλιείας, αλλά και της πλειονότητας της ζωής στον πλανήτη, καλύπτουν το 70% της επιφάνειας της γης.
Η υγεία των ωκεανών είναι καθοριστική όχι μόνο για την βιωσιμότητα της αλιείας, αλλά και για την πορεία του πλανήτη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
Η πρόσφατη διοργάνωση του 9ου Our Ocean Conference στην Αθήνα ανέδειξε τη σημασία της Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας, αλλά και της Βιώσιμης Αλιείας, παράλληλα με την ανάγκη αντιμετώπισης σύγχρονων προκλήσεων, με την Ελλάδα να αναλαμβάνει και να υλοποιεί δεσμεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Επιπλέον, το Πρόγραμμα «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα», βασικός άξονας ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας, περιλαμβάνει δράσεις με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού, βιώσιμου, ανθεκτικού και κλιματικά ουδέτερου μοντέλου, κρίσιμου για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.
Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων, εξασφαλίζουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ωκεανών!
Η σημερινή ημέρα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Γιατί μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τους ωκεανούς και τις θάλασσές μας!

Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο: Νέες και σύγχρονες σχολικές υποδομές σε όλη τη χώρα

Στο νέο, σύγχρονο και βιοκλιματικό κτήριο του 4ου Γυμνασίου Ασπροπύργου στεγάζεται πλέον η σχολική κοινότητα, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον μάθησης κα

Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Ν. Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση έχει κόψει τους δεσμούς με την κοινωνία. Θετική ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα του»

Το τρίπτυχο παρεμβάσεωνπου έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα, με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, μηχανισμό επιστροφής στους καταναλ

Post
Πολιτική Τρίτη 29.09.2026

Μαμουλάκης: ΟΣΔΕ 2026 – myAGRO: Ένα νέο φιάσκο;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι στρεμματικής ενίσχυσης για το 2026 καθώς το νέο σύστημα της ΑΑΔΕ, το myAGRO, δεν είναι παραγωγικά λειτουργικό με την πιθανότητα πληρωμής της πρώτης δόσης