Image
Σάββατο 08 Ιουνίου 2024 14:27 Πολιτική

Ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

 Μπορεί όταν μιλάμε για αγροτικό τομέα ο νους να πηγαίνει στην γεωργία και την κτηνοτροφία, όμως η αλιεία αποτελεί ένα εξίσου δυναμικό κομμάτι αυτού. Οι ωκεανοί, το σπίτι όχι μόνο της παγκόσμιας αλιείας, αλλά και της πλειονότητας της ζωής στον πλανήτη, καλύπτουν το 70% της επιφάνειας της γης.
Η υγεία των ωκεανών είναι καθοριστική όχι μόνο για την βιωσιμότητα της αλιείας, αλλά και για την πορεία του πλανήτη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
Η πρόσφατη διοργάνωση του 9ου Our Ocean Conference στην Αθήνα ανέδειξε τη σημασία της Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας, αλλά και της Βιώσιμης Αλιείας, παράλληλα με την ανάγκη αντιμετώπισης σύγχρονων προκλήσεων, με την Ελλάδα να αναλαμβάνει και να υλοποιεί δεσμεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Επιπλέον, το Πρόγραμμα «Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια και Θάλασσα», βασικός άξονας ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας, περιλαμβάνει δράσεις με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού, βιώσιμου, ανθεκτικού και κλιματικά ουδέτερου μοντέλου, κρίσιμου για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.
Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων, εξασφαλίζουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ωκεανών!
Η σημερινή ημέρα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Γιατί μαζί μπορούμε να προστατεύσουμε τους ωκεανούς και τις θάλασσές μας!

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Ν. Ανδρουλάκης: Κύριε Μητσοτάκη, αύριο οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις στη Βουλή για το δώρο στα funds

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πετά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει αύριο στη Βουλή για να απολογηθεί για το δώρο στα funds με το περιβόητο άρθρο 23 που αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον μετά την αποκάλ

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Στη Βουλή αύριο οι επίκαιρες ερωτήσεις Αυγενάκη για το Φράγμα Πλακιώτισσας και τις πληρωμές των ΟΕΦ

Αύριο,Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντά στη Βουλή σεδύο επίκαιρες ερωτήσεις του Βουλευτή Ηρακλείου και πρ. Υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη,για

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Παράταση δύο ετών για τα τουριστικά λεωφορεία της Κρήτης ζητά η Ελένη Βατσινά

«Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σηκώνουν μόνες τους το βάρος του αυξημένου κόστους και των κυβερνητικών παραλείψεων» Την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρή